Vallavanem Kuno Erkmann annab Teet Kursile valla kõrgeima autasuna vapimärgi kätte

Paikuse valla vapimärgi statuudi § 2 ütleb: „Vapimärk omistatakse Paikuse vallale osutatud teenete väärtustamiseks ning see näitab valla tunnustust selle eest, et vapimärgi kavaler on oma töö ja tegemistega oluliselt kaasa aidanud valla arengule ja mainele.“ Teet Kurs on panustanud Paikre prügila valmimisesse ja tööle rakendamisse ning juhatanud edukalt selle tööd 14 aastat.

Valla auraamatusse kanti Gristen Heinmets ja Raiko Hiis, kelle juures hinnatakse pikaajalist maadluse järelkasvu eest hoolitsemist, kohalike laste ja noortega tegelemist ja nendest ühiskonnale väärtuslike kodanike kasvatamist. Samuti hinnatakse nende meeste puhul jätkusuutliku spordiklubi loomist ja kreeka-rooma maadluses rahvusvahelise Leo Kreinini mälestusturniiri algatamist. Võistluste pikaajaline korraldamine on toonud spordiringkondades Paikuse vallale tuntust ja tunnustatust.

Paikuse valla tänukirjade saajate hulgas oli ühena tublidest spordikeskuse juhataja Roland Šimanis, samuti vallavalitsuse kultuuritööspetsialist Ille Riivits, teabespetsialist Liilia Varik, sekretär-asjaajaja Riita Lillemets ja paljud teised.

Valla volikogu esimees Mait Talvoja nimetas oma tervituskõnes mõningaid arve. Paikuse vald moodustati 1991. aasta 24. oktoobril. Aasta varem õppis Paikuse koolis kõigest 76 õpilast. Nüüd on Paikuse Põhikool 430 õpilasega põhikoolide osas riigi maakondade suurimaid. 2007. aastal asutati huvikool. Alates aastast 2005 hakkasid teostuma suured veemajanduse projektid. Valla 23. sünnipäeval avati suur tervise- ja spordikeskus, mis lubas vallarahval sedakorda omavalitsuse moodustamise tähtpäeva tähistada erilise pidulikkusega.

Kokkutulnud kuulsid esmakordselt vallakeskuse saalis toimunud avalikul esinemisel Paikuse reilenderit, mida laulis kitarri saatel muusika ja sõnade autor Sulev Helin. Loo autori sõnul olevat reilenderi sünni peamine algataja olnud tema tütar Ulla Helin-Mengel, kelle palvel isa selle pala Paikuse vallale kinkis. Esimesel korral kuulas rahvas esinemist vaikides, aga abivallavanem Helve Reisenbuk avaldas lootust, et järgmisel valla sünnipäeval laulavad kõik reilenderit ühiselt kaasa.

Kuid üllatusi oli veelgi ees ootamas. Lava eesriide avanedes andsid Viljandi Seasaare Näitemängu Seltsi harrastusteateri näitlejad etenduse „Toonekurg“, mis oli pööraselt põnevaks tehtud komöödia. Trupi koosseisu kuuluvad Agu Lall, Ane Purgas, Indrek Palu, Maarja Vildo, Kersti Sillaots, Kait Aidnik, Reet Raudsepp, Romet Koser.

Näitemängu järel lõikasid vallavanem Kuno Erkmann ja volikogu esimees Mait Talvoja tükkideks suure tordi.

Samal teemal: