Tervisepäev Sindi Gümnaasiumis. Foto: Ave-Maria Grimm

Traditsiooniline tervisepäev ilmutas end uues kuues, mille hõlma alt tulid välja väga palju erinevaid tegevus-ja õpitubasid, kuhu lastel tuli enda valikul ja kohtade arvu võimalusel end eelnevalt registreerida.

Valikusse kuulunud töötubadest oli sõjaväehõnguline ja võib-olla kõige praktilisem militaartuba, kus Kaitseliit koos Naiskodukaitsega viisid läbi peale teoreetilise osa ka põnevaid osavus-ja meeskonnamänge.

Alkoholi mõjust ning võimalikest traagilistest tagajärgedest andsid ülevaate Lauri Beekmann koos näitega elust enesest – Kaspar Mägiga Karskusliidust.

Üks higisem ja lõbusam tervisetuba oli kindlasti aulas koos zumba treeneri Piret Kaldasaunaga, kelle positiivsus nakatas pea kõik ukse vahele piilujad kaasa tantsima.

Sellest, kui palju on tavarohtude kõrval võimalik end ravida hoopis ravimtaimedega, oli väga põhjaliku ettekande valmistanud meie enda medõde Maria Belkovskaja oma pisikeses ruumis. Lapsed ei saanud ainult näha ja katsuda taimi, vaid ka maitsta neist valmistatud teesid.

Ilmaoludega kaasnevatest raskustest üle ning alati särasilmne Ilme Palu andis pea 40 õpilasele võimaluse end proovile panna nii vahval spordialal nagu orienteerumine ning kaardi järgi märgistusi otsides said vähemalt need lapsed tervisepäevale omased punapõsed.

Kes aga ütleb, et tervisepäeval peab ainult liikuma ning midagi füüsilist tegema. Vaimne tervis, loogika, lugemiskiirus – kõik need on terve inimese näitajad. Töötuba Kiire Taip raamatukogus Imbi Jalaka koostatud viktoriiniga ja Ajugümnastika õpituba Kätlin Aadamsoo juhendamisel andsid ergutust ajule ning vaimule.

Väga oluline vanusest ja soost hoolimata on seksuaalne tervis. Sindi Gümnaasiumi inimeseõpetuse õpetaja Riina Timbergil ei ole kunagi valehäbi sellest rääkida nii, et kuulajad aktiivloengus seda samuti elu oluliseks osaks peaksid.

Tervisest rääkides ei saa aga kunagi üle ega ümber söögist. Kuigi meie kokad pakkusid maitsvat ühepajatoitu, mille kasulikkuses ei pea keegi kahtlema, oli meil ka külas toitumisnõustaja Laura Truija, kes rääkis nii suhkrust kui ka sellest, mida peaks ikkagi igapäevases taldrikule kuhjatud söögihulgas järgima ja vältima. Valmistati ka smuutisid, mida paljud maitsta said ja oma heakskiidu anda võisid.

Kõige väiksemad gümnaasiumlased lustisid ja tantsisid huvijuhiga saalis, veel käis koolimajas ringi rühm noori fotoaparaadiga – „jahtimas“ teemapilte ning tugitoolisportlastele anti võimalus vaadata raamatukogus filmi „Loomade olümpia“.

Päev, mis algas õues ühise virgutusega, kulges suure sagina ja erutatuna nii kiiresti, et tegelikult oli isegi kahju nii varakult meeleolukas reede kokku võtta ja külalised koos õpilastega koduteele saata. Suured tänud kõigile juhendajatele, kes tegid seda heategevuslikus korras. Kindlasti tasub ära märkida, et külalistest töötubade läbiviijad, kes paljud kohtusid meie lastega esimest korda, kiitsid õpilasi, kes on vahetud, toredad, sõbralikud ja meeldivad. Selline ebatavaline, kuid õpetlik ja kasulik päev andis kindlasti meile kõigile ühe hea positiivse laengu võidelda jonnaka hilistalvega ja oodata jätkuvalt kevadet, mis kuidagi kohale ei taha jõuda.