Võidutöö ja esimese koha saavutanud võistkonna õpilased

Pärnumaa Noorte Ettevõtlikkuse nädala eesmärgiks on ärgitada noori suuremale aktiivsusele ja ettevõtlikkusele. Samuti tahetakse näidata seda, et Pärnumaa on koht, kus on võimalik omandada väärt haridus ja leida meelepärast tööd ning avastada siinse paiga elamise headus. Noorte ettevõtlikkuse nädalat koordineerib Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus ning partneritena löövad kaasa Pärnu linn, MTÜ Häädemeeste Ettevõtluskoda, Pärnu Õppenõustamiskeskus, MTÜ SINA ja Pärnumaa majandusõpetajate ainesektsioon. Projekti rahastab EAS.

Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus arenduskonsultant Kadri Riitsaar tutvustab kokkuvõtvalt teoksil olevat ja seda, mis juba toimunud.

Esmaspäeval toimus Tartu Ülikooli Pärnu kolledžis toodete-teenuste reklaamivõistlus põhikooli õpilastele, kes pidid välja mõtlema seda, kuidas merd, liiva, päikesetõusu- ja loojangut saaks ära kasutada Pärnumaa reklaamimisel.

Plakati kujundamise võitjaks osutus Pärnjõe Põhikool. Võistlejate meeskonna juhendaja oli algklasside õpetaja Eve Sikka, kes teeb head tööd kooli ettevõtlusringis ja organiseerib minifirmasid. Esimese koha vääriliselt valmistasid plakati Meelis Erm, Kristjan Tõnissaar, Sydny-Karoline Solovjova, Kevin Koks ja Janar Saharenko.
Teise koha vääriliseks hindas žürii Raeküla Põhikooli ja kolmandaks tuli Pärnu-Jaagupi võistkond. Hindamiskomisjoni eimees oli Mari Suurväli, kes ka kogu korraldusliku poole eest hoolt kandis.

Eile korraldas ka mittetulundusühing SINA (Suured Ideed Noorte Algatusel) Pärnu Keskraamatukogu saalis projektide laada, et innustada noori olema aktiivsed ja ettevõtlikud.

Nädala jooksul viiakse läbi ettevõtlikkuse päevi nii linna kui ka maakonna koolides, kus kutsutakse kohale edukaid ettevõtjaid või ettevõtlikke inimesi. Nad räägivad sellest, mida on elus põnevat korda saadetud. Toimuvad ekskursioonid huvitavatesse ettevõtetesse ja kutsekoolidesse ning tutvustatakse erialasid. Näiteks reedel esineb Häädemeeste ja Metsapoole noortele Rate.ee looja Andrei Korobeinik.