Draakonit vooliv Toomas Altnurme (üleval) on jätnud lahke sauna kutsuja eluka lõugade ette

Täna jätkunud töö maalis juba selgema ettekujutuse silme ette sellest, milline hakkab nädala pärast välja nägema kujund elukast, millele on juba loodus omaltpoolt algsed kontuurid selgelt aimatavalt ära määranud. Linnavalitsuse otsustada oli valik, kas parki risutav põlenud õõnsusega maadligi lebav puu lihtsalt kõrvaldada või anda vastupidiselt looduse poolsele kulgemisele inimkäte abil sellele puule täiesti uus hingus.

Pärnu Linnavalitsuse avalike suhete nõunik-teenistuse juhataja Maria Murakas ütles, et
tellitud töö hinnaks kujunes 500 eurot ja üldse oli skulptuuridele tänavu eelarvesse planeeritud 600 eurot.

Mõnikümmend meetrit eemal sündinud praegu loodava draakoni eellane lebab täies pikkuses väljasirutatult juba seitsmendat aastat samas pargis. Tookord oli üheks meistriks samuti Altnurme, kes töötas Pärnu puuskulptuuride sümpoosionil selle taiese kallal koos Inka indiaanlasega. Argentiina skulptori nimi on Enrique Valdez ja täna ütles Altnurme, et teeks meelsasti Carlosega nüüdki koostööd, aga kahjuks on vahemaa väga suur.

Miks just draakon? Altnurme sõnadest selgus, et tema jaoks on tähtis looduse poolt antud vormi viimistlemine. Tegelikult andsid juhuslikud möödujad seisatades ja skulptori puu lõikamisi uudistades ise valmivale tööle draakoni nimetuse. Altnurme on hea suhtleja ja väga sõbralik kõigi vastu, kes tema juurde astuvad. Täna õhtuks kutsus üks pärnakas teda külalislahkelt koguni enda juurde sauna. Küllakutse võetigi vastu, sest tööga nahapooridesse kogunev puutolm tuleb nädalavahetusele vastu minnes kõvasti välja higistada.

Toomas Altnurme tunneb end oma loometöös samaväärselt hästi nii Tai Kuningriigis, Tshiilis kui ka Pärnus. Mees kogub tuntust kunstniku, skulptori ja arvutigraafikuna kaugel väljapool koduriigi piire. Ta on esinenud skulptuurisümpoosionitel ja näitustel lisaks Euroopa riikidele USA-s, Lõuna-Ameerikas ja Aasias. Ainuüksi skulptuurisümpoosionitel on ta osalenud üle maailma umbes 40-es riigis.

Maalikunstnike Liidu liige lõpetas esmalt Tallinna Pedagoogilise Ülikooli kunstiosakonna, aga magistrikraadi taotles Lõuna-Koreas. Tais Rjamangala Ülikoolis täiendas ta teadmisi maalikunsti vallas ja Lõuna-Koreas Sŏulis Hongiki Ülikoolis õppis kujutavat kunsti.

Altnurme looming ulatub maalimisest erinevate installatsioonide valmimiseni. Teda köidavad skulptuurid, mitmesugune segatehnika, aga ka kokkupuuted digikunstiga. Kodanikunime Toomas Altnurme kõrval võib tema töödega kohtudes lugeda ka kunstnikunime Pomshiva.