„Koosolekul arutati ka teiste valdkondade abilinnapea kandidaate. Hariduse- ja kultuurivaldkonnas on valmisliidul kolm väga head kandidaati, ent arvestades asjaoluga, et sõltumata valimistulemusest, peame õigeks jätkuvalt koalitsioonivalitsust, siis jätsime ka oma koostööpartneritele valikuruumi“ lisas linnapea Toomas Kivimägi.

„Kui alustada kõige populaarsematest valmislubadustest, siis kiitsime heaks Pärnu linnas tasuta sõidu õiguse andmise alates 65 eluaastast (seni 70). Samuti otsustasime tõsta laste sünnitoetuse seniselt 300-lt eurolt 400-le eurole. Mõlemad muudatused jõustuksid 1. jaanuarist 2014. Need on ainsad täiendavad nö tasuta asjad. Põhjusel, et eelistame nö tasuta asjade asemel luua rohkem konkreetseid asju kogu linnarahva hüvanguks. Ent kõik senikehtinud soodustused jäävad,“ kinnitas Toomas Kivimägi.

„Pärnu jaoks on ülioluline Rail Baltic ja peatus Pärnus. Kõik muud alternatiivid jaamahoone asukohale on rohkem kui arusaamatud. Seepärast julgeme öelda: kindlustame peatuse Pärnus. Üks suuremaid valmislubadusi on linna esindusstaadioni (Kalevi staadion) täiemahuline rekonstrueerimine aastaks 2015. Selle maksumus on hinnanguliselt ligi 4 miljonit eurot. Viime lõpule Koidula Gümnaasiumi renoveerimise, ehitame juurdeehituse Pärnu Ühisgümnaasiumi hoonele. Suureks väljakutseks on lubadus teostada täiemahuline kapitaalremont Vanalinna Põhikoolis.“

„Prioriteediks on samuti lasteaiad ja lasteaiakohad. Peame jõukohaseks teostada 2-3 lasteaia kapitaalremont. Jätkame uute lasteaiakohtade loomist. On selleks uue lasteaia ehitamine, moodulvariandid, koostöö erasektoriga või midagi veel, seda kaalume. Ent üks on kindel – lasteaia (lastehoiu) kohti tuleb juurde. Oleme loonud viimase nelja aastaga 120 uut lasteaiakohta, ent vaatamata sellel oleme noorte perede ees võlas. Eesmärk on võlgnevus likvideerida,“ lisas Toomas Kivimägi.

Panustame kergliiklusteede ehitusse. Alustasime ja viime lõpule Pärnu jõe vasakkalda (nn Jaansoni rada) kergliiklustee ehituse, parandame kergliiklusteed ühendamaks Raeküla „siledamalt“ Mai elamurajoonini ulatuva vastvalminud ülipopulaarse kergliiklusteega, rajame uue kergliiklustee Tammistest (linnapiirist) Papiniidu sillani. Ühendame Uus-Sauga tn Lennujaama teega.

Fookuses on jätkuvalt ühistransport. Lisaks tasuta sõidu õigusele alates 65. eluaastast, lubame uuemaid ja mis eriti oluline - madalapõhjalisi busse, varustame paarkümmend bussipeatust elektrooniliste infotabloodega, tihendame bussiliiklust Oja tänaval ja jätkame suviste ööbussiliinidega.

Veelgi suurema tähelepanu alla võtame elukeskkonna. Peame oluliseks jõekallaste jätkuvat avamist ja väärtustamist linnarahvale. Käivitame toetusprogrammid „Värvid linna“ ja „Hoovid korda“. Eraldame rohkem raha talviseks libedusetõrjeks, loome tasuta liiva või graniitsõelme võtmise kohad elanikkonna jaoks, toetamaks sellega libedusetõrjet kõnniteedel. Jätkame puulehtede tasuta äravedu. Tänavate valgustamine jätkub senises mahus.

Fookuses on samuti uued töökohad. Seda eesmärki silmas pidades on prioriteediks Loode-Pärnu tööstusküla arendamine – soovime seal luua 4 aastaga 400 töökohta. Toetame seal soodsamatel tingimuste vee- ja kanalisatsiooniga liitumisi. Viime lõpule Savi tn ehitustööd, jätkame ja suurendame ettevõtlustoetusi väikeettevõtjatele.

Eelnev on vaid väljavõte rõhuasetustest ja lubadustest järgnevaks neljaks aastaks. Tervikprogramm valmib järgmisel nädalal, öeldakse pressisõnumis.

Toomas Kivimägi Valimisliidu nimekiri

Nr 216 Toomas Kivimägi
Nr 217 Romek Kosenkranius
Nr 218 Jaana Junson
Nr 219 Enn Raadik
Nr 220 Riho Alliksoo
Nr 221 Ago Anderson
Nr 222 Riivo Eensalu
Nr 223 Raido Ilp
Nr 224 Andrus Jõhvik
Nr 225 Arne Kalbus
Nr 226 Silja Kikerpill
Nr 227 Ülli Kont
Nr 228 Teet Kurs
Nr 229 Mait Käbin
Nr 230 Andrus Kärpuk
Nr 231 Eino-Jüri Laarmann
Nr 232 Kersti Liiva
Nr 233 Margus Maiste
Nr 234 Tarvi Markson
Nr 235 Kaja Martinson
Nr 237 Marika Raiend
Nr 238 Tiiu Pärn
Nr 239 Ats Rääk
Nr 240 Leene Soekov
Nr 241 Mark Soosaar
Nr 242 Pille Tahker
Nr 243 Taavi Tamm
Nr 244 Arne Tikerpe
Nr 245 Varje Tipp
Nr 246 Marju Trumsi
Nr 247 Siim Tõnismäe
Nr 248 Tiina Tõnismäe
Nr 249 Vadim Vlassov
Nr 250 Toomas Voll
Nr 251 Vahur Mäe

Samal teemal: