Millised on näituse kõige haruldasemad tõud?

Kõige haruldasem on pesukarukoer, keda on terves Baltikumis ainult üks. See konkreetne koer elab Tallinnas ja ta on siia ostetud Ameerikast.

Kes on kõige suurearvulisemalt esindatud?

Kõige suuremaarvuliselt on esindatud pikakarvaline collie ( 26), shetlandi lambakoer ehk sheltie (21), dalmaatsia koer (15), pomeranian ehk kääbusspitz (15)

Palun selgitada lähemalt, mida tähendavad koertenäitusel osalevad koerad 1., 5. ja 6. rühmast?

Tõukoerad on jagatud rahvusvaheliselt kümnesse rühma. Esimesse rühma kuuluvad lamba-ja karjakoerad, teise pinšerid ja šnautserid, molossid ja Šveitsi alpi karjakoerad, kolmandasse kõik terjerid, neljandasse kõik taksid, viiendasse spitsilaadsed ja algupärased tõud, kuuendasse hagijad, verejäljekoerad ja sugulastõud, seitsmendasse seisukoerad, kaheksandasse retriiverid, linde lenduajavad koerad ja veekoerad, üheksandasse seltsi kääbuskoerad ja kümnendasse kõik hurdad. Meie näitusel osalevad siis seda tõugu koerad, kes kuuluvad 1, 5 ja 6-sse rühma.

Kas näitusel toimuvad võistlused, palun lähemalt?

Kui võistluste all mõeldakse koerte dressuurivõistlusi, siis neid meil ei toimu, kuna ruumi on selleks liiga vähe. See, mis toimub meil on näitus ehk koerte iludusvõistlus, kus kohtunikud hindavad igat koera eraldi ja annavad talle kirjaliku hinnangu, kuidas konkreetne koer vastab rahvusvaheliselt kinnitatud tõustandardile. Näitusel antavad hinded on suurepärane, väga hea, hea, rahuldav ja diskvalifitseeritud. Igas tõus valitakse välja ainult üks koer, kes vastab kõige rohkem kinnitatud tõustandardile ehk siis valitakse välja igas tõus tõu parim. Kõik tõu parimad lähevad lõpuvõistlustel veel omavahel võistlema ja nende vahel valib kohtunik välja näituse kauneima koera ehk siis Best in Show.Kuna meil on tegemist kolme eraldi rühmaga, siis valitakse 3 kauneimat koera, kes omavahel enam edasi ei võistle. Aga eraldi valitakse parimad ka juuniorite (koerad 9 kuust-18 kuuni), veteranide (alates 8 aastast), kutsikate (6-9 kuud) ja beebikutsikate (4-6 kuud) vahel ehk siis Best in Show juunior, veteran, kutsikas ja beebikutsikas.

Kes näitust hindavad, eksperdid kaugemalt ja lähemalt?

Näitust hindavad neljas eri ringis 5 kohtunikku. Nendeks on Lessi Tshistjakova Venemaalt. Marina Markio Soomest, Maret Kärdi Eestist, Natalja Nekrosiene ja Nijole Zieniene Leedust.