Urmas Reinsalu on Trivimi Vellistele Kuldmärgi kätte andnud

Isamaa ja Res Publica Liit autasustas laupäeval toimunud suurkogul seitset erakonna liiget IRL-i Kuldmärgiga, mille saajate hulgas oli ka Pärnu Linnavolikogu liige Trivimi Velliste.

Kuldmärgi vääriliseks tunnistati Priit Sibul, Kert Karus, Alar Karu, Kurmet Müürsepp, Georg Linkov, Heiki Hepner, Trivimi Velliste.

Trivimi Velliste oli priiuse põlistumise päeva tähistamise idee autor, kelle hinnangul sobis mullu 27. märtsi nimetada priiuse põlistumise päevaks, sest sel päeval  sai meie vabadus põlisemaks kui kunagi varem. Kuid Trivimi Velliste teened on Eesti rahvusliku eneseteadvuse tunnetamisel kaugelt suurema haardega, kui ühe olulise tähtpäeva tähistamine.

Trivimi Velliste on oma erakonna tegemistes tihedalt Pärnumaaga olnud seotud aastast 1988, valitud korduvalt Pärnu Linnavolikogusse ja Riigikogu koosseisudesse. Varem on teda kui poliitikut ja ühiskonnategelast tunnustatud Thorolf Rafto mälestusauhinna, Riigivapi IV klassi teenetemärgi, Riigivapi II klassi teenetemägi, Läti Kolme tähe III klassi ordeni, Poola Vabariigi Teenete Ordeni Ohvitseriristi , EELK Teeneteristi III järgu, Eesti Sõjahaudade Hoolde Liidu tänumedali ja teiste autasudega.

Samal teemal: