Jukka Lahtinen ja poeg Hokko: Olen käinud Tartus maamessil varemgi, viimati eelmisel aastal. Käin ka Soome messidel pidevalt. Sellest Tartu messist sain teada internetist. Seekord pole ma veel siit muud ostnud, kui lapsele kiige. Masinaid ma siit ostma ei hakka, aga ideid saab palju. Tartu mess on huvitav ja minu jaoks tähendab see suvehooaja algust.

Eha Hainsoo: Maamessil käime igal kord ja pole ühtegi aastat vahele jätnud. Imetleme ja maitseme aina uusi toidutooteid. Igal aastal on ju midagi uudist. Suured põllu- ja metsamasinad pole minu jaoks, kuid aianduse pool pakub huvi. Uudistasime, mida uut on tulnud õunapuu-, mureli- ja kirsisortide osas. Meil on Tartus väike aed, sinna väga palju ei mahu, aga aeg-ajalt kaevame midagi välja ja istutamise uut asemele.

Helmo Hainsoo: Insenerina tahan nuumata pilku, kuhu tehnika on arenenud. Tundub, et oleme loodusele rauaga liiga tegema hakanud. Olen Tere varumisdirektor ja kohtun siin ka meile piima müüvate põllumeestega, kellega saab juttu ajada.

Eike Pagar: Iga kord tuleme ootustega, et äkki on midagi huvitavat. Toidud on nii head, et ajavad hulluks. Meil on 200 lüpsilehma, nii et ka tehnika pool pakub huvi. Istikuid pole messilt ostnud, kuna auto parkimiskoht jääb kaugele.

Andres Leesmäe: Ühte sellist lüpsirobotit, nagu näitusel on, pole ma veel näinud, see on Gea oma. Seda pole Eestis vist kellelgi, välja toonud on selle ka lätlased. Ta erineb teistest, sest tal on mitu boksi, kuhu lehm sisse läheb, ja siis üks käsi teenindab seda. See on mulle huvitav, kuna tegutsen ise ka loomakasvatuses.

Sulev Kuus: Agrilandi boksis on mu head sõbrad, mul on omal ka Fendti traktorid. Kuna olen püüdnud võimalikult palju ringi käia ja maailmas toimuvat vaadata, siis midagi uut mulle sellel näitusel silma ei hakanud. Aga mul on siin kolm poega kaasas, neile on küll kogus see tehnikavärk väga huvitav.

Jaan Sõrra: Mess on ülearu keskendunud igasugu tehnikale ja vaeslapse ossa on jäänud eesti toit. Korraldajad on oma põhiprioriteediks võtnud tehnika näitamise, millega on aga liiale mindud. Lisaks põllumajandustehnikale on koos metsatehnika ja toit. Kuna neile komponentidele on igaühele oma sihtgrupp, võiks seda kõike hajutada. Metsatehnika näitus võiks olla hoopis eraldi, siis tulevad need, kes seda vaadata tahavad, praegu aga võtab kõik silme ees kirjuks.

Mina tahaks messil näha hoopis rohkem eesti toitu, sest eks osaliselt ole tegu ju ka toidumessiga. Ent toidutelgis nägin omajagu Poola kraami müügil. Muidugi oli ka kohalikke tootjaid oma hea suitsutatud singiga väljas, aga pakuti ka rämpsu.

Ise ostsin messilt suitsutatud pardi fileed ja kitsesinki. Ma pole kitsesinki veel elus maitsnud, hind oli küll õudne, sihuke väike tükk maksis 7 eurot, aga tahan ära proovida.