- poest ostetud kinkepakki;

    - kootud või tekstiilist päkapikku - neid leiab poodidest või oma kapist;

      - 30 x 30 cm punast riiet, mis on siksak-kääridega äärestatud, kuid sobib ka punane käsitöövilt, mis ei vaja mingit äärestust, kuna ei hargne;

      - üht vähem kasutamist leidnud värvipliiatsit, selle asemel võib olla ka muu pulk;

      - punast lõnga või paela.

            Üllatuse kokkupanemiseks

            1. Kinnitage pliiats päkapiku kuue alla. Minul õnnestus pliiatsi sisse naaskliga väike auk tekitada, millest läks lõng koos sukanõelaga läbi. Päkapiku kuue alläär krookige tugevalt ümber pulga ja pange ka natuke PVA liimi vahele, et ta kindlalt paigal püsiks.

            2. Lõigake punase riide keskele ümmargune auk, mille äär õmmelge päkapiku kuue alla.

            3. Voltige punase kanga äär nii palju kokku, et ta oleks sama suur kui karbi ülemine äär. Voltidest pange sukanõelaga läbi punane lõng või pael.

            4. Järgmiseks peab karbi ülemise ääre nurkadesse või ka sirgetele külgedele naaskliga kaks auku tegema. Enne aukude tegemist pange karbile kindlasti kaas peale, et paelad ei jääks hiljem karbi sulgemist segama.

            5. Tehke karbi põhja auk, millest pliiats läbi mahub. Auk võib olla ka suurem, sest kommid jäävad riide peale ning karbi põhjast välja ei tule. Väikese päkapikuteatri tegemiseks piisab väikesest august, liikuvust annab päkapikule (pliiatsile) augu pikendamine, siis saab karpi ka laual hoida.

            6. Tooge heegelnõelaga või sukanõelaga voltidest läbipandud paela otsad karbiaukudest läbi ning siduge lipsuga kokku.

            Kui karp on valmis, pange kommid karbi sisse, kaas peale ja päkapikuteater võib alata. Pliiatsist lükates lööb päkapikk karbi kaane lahti ja viskab komme laiali. Sellega peab natuke ettevaatlik olema, et väiksemad lapsed ära ei ehmuks ning päkapikke kartma ei hakkaks, sest pliiatsiga väikese mehikese liigutamine muudab ta päris elavaks.

            Tiina Veldi, käsitööõpetaja