Täna peale tööpäeva lõppu laotati lasteaia siseõuel aluskiled maha ja nende peale asetati väikseks jäänud jalanõusid, pükse, pluuse, seelikuid, kleite,särke. „Lettidelt” võis leida kõike alates beebiriietest kuni noorukite kaubani. Rõivad ja jalanõud olid kenad, puhtad ja ilma ühegi veata. Väikese tasu eest võis ese kergelt uue omaniku leida. Tehti ka vahetuskaupa.

„Jaga teistega kasvõi aiasaadusi, mis oma perel üle jääb,” oli lasteaia juhataja asetäitja Leila Feldmann rõõmus toimuva pärast. Lastele lubasid muusikaõpetaja Kadi ja liikumisõpetaja Anne pakkuda meelelahutust ja kehakeerutust, mida küll kahjuks ei õnnestunud ajapuudusel jälgida. Siiski jättis juba lühike põgus vaade laadaplatsile kirkavärvilise ja rohket elevust pakkuva pildi, mis kauplejate ja ostjate jaoks tähendas hoopis enamat kui meeldivat laadamelu. Väikestele abilistele võis see olla esimene kaubanduslik kogemus müüja poolel.

Lahkumisel astusid laadakorralduse algatajad veel korraks minu juurde ja palusid tingimata tänada lasteaia juhatajat Eve Kalimulinat. Küllap oli selleks tõsine põhjus, sest palve oli siiras ja sõnade kõla sedavõrd veenev, et järgnevad selgitused olnuks ülearused. Ega ilma hästi klappiva meeskonnatööta suudetakski jõuda heade algatuste tegudeni.