Sassi-Jaani talu. Jõuluturg. Videoinstallatsioon.
Kell 15–17 heli- ja videoinstallatsioon „Alguse ja lõputa lugu”.
Vaatemäng illustreerib igavest ringkäiku nii inimelus, looduses kui üldises maailmakorralduses, ühendades teadaolevat tundmatuga, algust lõpuga.

Hää äri. Inglite aeg.
Meie esivanemate jaoks oli kogu neid ümbritsev maailm hingestatud. Kõikjal võis leida vaime ja hingekesi, kellelt loodeti head õnne ja tuge nõndasama kui jõuluingliteltki. Hääs äris saad endale meisterdada oma väikse jõuluingli.

Köstriaseme talu. Hääde soovide aeg.
Jõuluajal käisid perest peresse põnevad maskeeritud olendid, keda peeti õnnetoojaiks. Tuntuimad neist olid jõulusokk, jõulukurg ja jõulukaru, kellest mõnda võib ka Köstriasemel kohata. Lahke pererahvas jagab selgitusi muistsete kommete kohta, mis pidid kindlustama head käekäiku.

Pulga talu. Külluse aeg.
Jõulud olid tõeline söömapüha. Tulevase aasta rikkaliku toidulaua kindlustamiseks söödi jõuluööl isegi kuni 12 korda! Alates esimesest jõulupühast oli kõikidel vaba voli tuppatoodud õlgedel mängida ja mürada, lugusid vesta ja mõistatusi mõistada. Pulga talu sepikojas saab näha, kuidas valatakse õnnetina. Suveköögi suures pajas aurab kuum taimetee.

Härjapea talu. Hoolimise aeg.
1920.-1930. aastatel asutati Eestimaal arvukalt maanaiste seltse, mille ettevõtlikud liikmed korraldasid keedu- ja kodumajanduskursusi, õppereise ning heategevaid töö-õhtuid. Seltsi liikmed küpsetavad piparkooke ning õpetavad eeskujulikult kohvilauda katma ja kingipakke voltima.

Nuki kehvikutalu. Pimeduse aeg.
Käes on aasta pikimad õhtud ja pimedaimad ööd. Vaese sauniku üksildust peletab küünlavalgel loetud harras jõulujutt.

Kuie koolimaja. Ootuse aeg.
Vallakoolis valitseb elevus. Köögist hoovavad magusad lõhnad, tuppa tuuakse kuusk, toimuvad jõulunäitemängu proovid ning valmistutakse mõisaproua iga-aastaseks külaskäiguks. Avatud on jõulupostkontor!

Sepa talu. Vaikuse aeg.
Hardas vaikuses paastudes oodatakse Kristuse sündimise püha Sepa talus, õigeusukiriku preestri peres. Saabuvast pühadeajast annavad aimu vaiksed jõululaulud, mida preestri abikaasa koos koguduseliikmetega harjutab. Preestri ema tegeleb pühapildi maalimisega. Pühalikku meeleolu lisab vastvalminud küünalde lõhn.

Sutlepa kabel. Harduse aeg.
Laupäeval, 17.detsembril:
12.30 Kammerkoor Studium Vocale
14.00 Kammerkoor Studium Vocale
15.30 Eesti Vabaõhumuuseumi ning Kurtna kooli ja lasteaia laululapsed

Pühapäeval, 18.detsembril:
12.30 Nõmme Noortemaja laululapsed
13.30 Tallinna Peeteli kiriku kammerkoor
15.00 Jõulueelne hardushetk õpetaja Toomas Pauliga

Jõuluküla on avatud iga päev kella 11-16.