Järjekordne väljakutse, Piret Pool näitab värskeid lõhkumise jälgi

Väljakutsele saabunud üks Pärnu politseinikest ütles, et ainuüksi tema on selles majas käinud viiel korral. Kohapeal viibinud Domino juhatuse liige Piret Pool oli pisarateni nõutu. Alumiste akende sulgemisest pole mingit abi. „Oma silmaga olen näinud, kuidas noorukid ronivad mööda seina üles ja sisenevad teise korruse akendest. Kui ühe aknaava sulgeme tugevama materjaliga, siis põrutatakse järgmine klaasiruut sisse,“ näitas Piret Pool politseile uusi purustusi ja rääkis Sindi Linnavalitsuselt saadud ettekirjutust.

11. mail juhtis Sindi Linnavalitsus tähelepanu asjaolule, et kolmandate isikute sissepääs majja peab olema takistatud. Selleks palutakse sissepääsud avatäidetega kohe sulgeda.

Vastuses teatas Domino, et keskmiselt üks kord nädalas sulgetakse kõik juurdepääsud majale, kuid iga nädal lõhutakse ära järjest uusi aknaid. „Oleme korduvalt kohale kutsunud politsei. On teada ka isikud, kes seal põhiliselt viibivad,“ selgitas omanik, kelle ütluse kohaselt on koostöös Sindi Lastekaitsespetsialisti Reelika Ruubeliga määratud neile ühiskondlikult kasulik töö selles hoones. „Kahjuks on sellest koostööst väga vähe abi, sest noorukid ei allu seatud määrusele, ega tee mingit ühiskondlikult kasulikku tööd,“ rääkis omanik. Hiljuti avastas ta, et Diana nimeline kaak olevat koguni pööningule endale salaja elamise sisse seadnud.

Kuigi olemasolev seadusandlus annab politseile väga vähe õiguslikke võimalusi kuni 14 aastaste noorukite ohjeldamiseks, tunnustas Piret Pool Sindi politseiga toimuvat koostööd. Eriliselt tõstis ta esile Siiri Kukke, kes on aastaid Sindis töötanud ja tunneb kohalikke olusid väga hästi. Juba homme arutatakse kohtumisel täpsemaid üksikasju, kuidas paremini noorukeid ohjata ja hoonet rüüstamiste eest kaitsta. Domino juhatus on leppinud politseiga kokku, et neil on võimalik hoonesse siseneda igal ajal kogu ööpäeva kestel ilma omanike juures viibimiseta. Üks võti on antud politseile.

Samal teemal: