Veeprogrammi eesmärgiks on hajaasustusega piirkondades joogivee kättesaadavuse tagamine või parandamine. Kolme eelmise aasta jooksul on veeprogrammi toetusel Pärnumaa 14 hajaasustusega vallas puhta joogivee saanud ligi 230 majapidamist. Käesolev aasta on viimane, mil on võimalik toetust küsida.

Toetuse taotlejaks saab olla füüsiline isik, kes rahvastikuregistri andmetel elab taotlusjärgses vallas alates 1.jaanuarist 2010. Ka mittetulundusühingud või sihtasutused, mis tegelevad vallas elanike joogiveega varustamisega ning mille registri aadress taotlusjärgses vallas on alates 1. jaanuarist 2010, saavad toetust taotleda.

Toetuse kasutamine on mõeldud kaevude ehitamiseks, süvendamiseks ja puhastamiseks, kaevumajade ja joogiveetorustiku ehitamiseks, kaevude varustamiseks vajalike pumpamis- ja puhastusseadmetega. Toetuse suurus ühe majapidamise kohta on kuni 6395 eurot. Toetuse saaja omafinantseering peab olema projekti kuludest 33,33%. Projekti elluviimise maksimaalne kestvus on 12 kuud.

Abikõlbulikeks hajaasustuse piirkondadeks ei ole linnad ja alevid, tiheasustusalad ja kompaktse hoonestusega alad, kus elab üle 50 inimese ning piirkonnad, kus on toimiv ühisveevärk või mis on määratud ühisveevärgiga kaetavaks alaks.

Taotluste esitamise tähtaeg on 13. juuni. Paberkandjal või digitaalselt allkirjastatud nõuetekohane taotlus tuleb esitada oma vallavalitsusele, kes hindab ja otsustab taotluse rahuldamise. Toetust saab küsida vallavalitsustelt, kes on hajaasustuse veeprogrammiga ühinenud: Arest, Audrust, Kihnust, Koongast, Paikuselt, Saardest, Surjust, Tahkurannast, Torist, Tõstamaalt ja Vändrast.

Toetatavate tegevuste ja abikõlbulike kulude loetelu ning taotlemise tingimused on täpsemalt välja toodud regionaalministri käskkirjas „Hajaasustuse veeprogrammi programmdokument”, millega saab tutvuda kõikides programmiga ühinenud vallavalitsustes, Pärnu Maavalitsuses ning nende veebilehtedel. Samuti on kogu programmi informatsioon Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) veebilehel.

Pärnu Maavalitsuse kontaktisikud hajaasustuse veeprogrammis on Raine Viitas ja Tiiu Pärn