Metsakontsertide ajakava

22.08 kell 22 RMK Võlingi lõkkekohas
Prohvet Maltsvet

Kääni talus sündis Juhan Leinberg, kes on tuntuks saanud suuresti tänu Eduard Vilde romaanile „Prohvet Maltsvet“. „Prohvet Maltsvet” on jäänud eesti kirjanduses ainsaks proosateoseks, mis kirjeldab ja kommenteerib 19. sajandi usulist rahvaliikumist.


Katkendeid Vilde romaanist loeb näitleja Uku Uusberg. Muusika: Indrek Kruusimaa.

* * *

23.08 kell 22 RMK Simisalu loodusmajas
Hundipalu Tiit – üks kange Kõrvemaa mees

Kõrvemaa - "Tõe ja õiguse" maa. Sellest paigast ammutas Tammsaare insipratsiooni oma suurteose tegelaskujude ja maastike loomisel. Aruka Hundipalu Tiidu prototüübiks oli Anton Hansen Tammsaare ristiisa Hans Grossthal.

Hundipalu Tiiduks kehastub näitleja Markus Luik. Muusika: Indrek Kruusimaa.

* * *

23.08 kell 19 RMK Paukjärve telkimisalal
Põhja-Kõrvemaa kummaliste maastike saladused

Aastakümnete vältel oli see, praegu Põhja-Kõrvemaa looduskaitsealale jääv territoorium kasutusel nõukogude sõjaväe polügoonina. Polügoonil harjutati lahinglaskmist käsirelvadest, kahuritest ja raketiseadeldistest, tehti tankiõppusi ning pommitati lennukitelt ja helikopteritelt. Korduvate tulistamisest puhkenud tulekahjude tagajärjel moodustus ainulaadne kanarbikunõmm.


Kõrvemaa maastike saladustest enne ja pärast Nõukogude
okupatsiooni räägib näitleja Robert Annus.

* * *

23.08 kell 19 RMK Neeruti Eesjärve telkimisalal
Legend Porkuni preilist

Lugu seisusekohatu armusuhte eest oma vendade poolt jääauku uputatud mõisapreilist Barbara von Tiesenhausenist on üks jõuliselt oma elu elanud legende. Ajaloolise tõepõhjaga lugu on oma traagilisuses olnud nii mõjuv, et on jäädvustunud nii kogukondlikku mällu kui ka rahvapärimusse.


Anne Veesaare ja Andre Maakeri interpretatsioon Porkuni preilist.

* * *

24.08 kell 21 RMK Voose lõkkekohas
Ukuaru

„Oma Ukuaru — see tähendab oma kohta elus, oma mõtte ja kätetöö vaevaga loodud kohta. See tähendab tööd ja vaeva, pettumusi ja leidmisi, oma osa tunnetamist ja endast kaasinimestele andmist sessinatses maailmas.” Nii on Ukuarust kõnelenud selle eestlaste poolt armastatud linateose režissöör Leida Laius.

Oma interpretatsiooni Arvo Pärdi Ukuaru valsist esitavad UMA, 
Tõnu Raadik ning Indrek Kruusimaa. Katkendid filmist "Ukuaru”.

Jaga
Kommentaarid