Kirjeldatakse Lenini viimaseid aegu, kehva tervist ja vastasseisu Staliniga. 1988. aasta kevadel polnud aeg veel valmis, et tõmmata noores Nõukogude Liidus alustatud tapatalgute joon ikkagi alates Leninist. Aleksander Solženitsõni “Gulagi arhipelaag” mäletatavasti algab selle kirjeldusega. Juba verinoores NLis kiusati taga ja hukati haritlasi, kirikutegelasi, vähemusgruppide ja -rahvaste esindajaid, poliitilisi teisitimõtlejaid (ka sotsialiste). Stalin ei tõusnud tühjalt kohalt.

See oli aja märk: “Kas meie suudame need ideed tegelikkuseks muuta, kas suudame kogu Lenini pärandi ellu viia?” küsib ajaleht aprillis 1988. Õnneks ei suutnud.


AJAVAIM KUULUTUSTES

- Lp põllumehed! AS ostab teilt (kodunt äraviimisega) kvaliteetseid põllumajandussaadusi. Tasu kohapeal ja kokkuleppel.

- Lp põllumehed, väikeomanikud ja aiapidajad! Teil kõigil on võimalik saada väikese aiatraktori, motoplokk MB 5040 (2 eri sügavusega mullafreesi) omanikuks, kui saadate 10kroonise rahakaardi AS A.A.V.-le nõudm, Viljandi Sidekontorisse. Loosimisele läheb 2 väiketraktorit ja loosimine toimub 28. jaanuaril 1993. Kiirustage!

- Turismifirma “Arbavere” L-Virumaal (Viitnast 4 km) võtab tööle tööka perekonna. Naisterahva töö on sise- ja väliskoristamine, turistide vastuvõtt ja majutamine. Mehel santehn ehitustööd, kütmine ja valvurikohustused. Tasuta 2toal ametikorter (tel).

Soovitav oleks transpordivahendi olemasolu ja mõningane keelteoskus.

- Eestlased, kes on lõpetanud 1938–40 Vsevolovski tehnikumi, andke elumärki!

- Head soomemaalased! Kitsikusse jäänud suure pere isa (aus, töökas, 35 a vana) soovib kiiresti tööd Soomemaal. Olen bussijuht, oskan ka traktoriga tööd teha ja seda remontida, teen ka ehitus- ja remonditöid. Ootan tööle kutset heade naabrite juurde. Viljandi post, “Pele”.

- Vahet “Niva” hobuse ja heinte vastu.

- 38/156/58 2 lapsega lahutatud naine soovib tutvuda sea-aastal sündinud tõsise ellusuhtumisega heasüdamliku mehega, kellel ei ole liigset viinaviga ja kes oleks seltsiliseks ja sõbraks edaspidises elus. Soov foto.

- AS Elmo Võrumaal teatab: endine Linda haudejaam alustab tööd 15. märtsist. Tibu teie haudemunast! Maikuust tellige tibu ka meie haudemunast. Nõutav eelregistreerimine. Samas mähime el mootoreid võimsusega kuni 11 kW.