Wendre tootmisliinil

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul on töötukassa ja AS Wendre teinud koostööd juba ligi viis aastat ja kõige tihedam on koostöö olnud töövahenduse vallas, kus töötukassa on abiks olnud nii töötajate värbamisel läbi eelvalikute kui tööpakkumiste vahendamisel tööotsijatele. Paavel lisas, et AS Wendret tuleb tunnustada selle eest, et ettevõttes on leidnud rakendust ka mitmed osalise töövõimega inimesed ja ettevõte on ka tulevikus valmis palkama osalise töövõimega inimesi.

AS Wendre on kasutanud töötukassa proovitöö ja palgatoetuse teenust. Koostöös Wendre ja Pärnumaa Kutsehariduskeskusega on korraldatud kaks edukat koolitust õmblejatele, mille lõpetanud on Wendresse tööle asunud.

Riina Müürsepa sõnade kohaselt arvestatakse õppekavade koostamisel Wendre ettepanekutega – õppuritele tutvustatakse Wendre tegevusalasid, samuti arvestatakse Wendre vajadustega töötajate täiend- ja ümberõppel. Wendre omalt poolt võimaldab õppuritele praktikakoha ja juhendamise, samuti osalevad Wendre töötajad õppeprotsessis taseme- ja täiendkoolitajatena. Lisaks varustab Wendre PKHK õpetajaid võimaluste piirides  ajakohaste õppematerjalidega.

PKHK ja Wendre peavad oluliseks järjest parema kutsehariduse andmist Pärnumaal, kahe asutuse ühishuvideks on tekstiili- ja nahatöötluse ning metallivaldkondade konkurentsivõime tagamine.

Wendre on kasvanud väikesest linavabrikust Vändras 100 miljoni euro suuruse käibega rahvusvaheliseks ettevõtteks, kellel on tootmisüksused Eestis, Poolas, Soomes, Venemaal ja Hiinas. Pakutakse kõrge kvaliteediga vooditarbeid maailma suurimatele jaemüügikettidele üle 40-s riigis. Wendre ambitsiooniks on olla kaasaegsete materjalide ja tehnoloogiate tundmises ja kasutamises turuliider ning soovime seda teadmist viia võimalikult paljude inimesteni.