Vaatamata sellele, et tüdrukud on alles vastavalt 5 ja 7 aastased ning osaleti koos isaga edukalt pereduatlonis, otsustas 7-aastane Kirke kaasa lüüa ka lühemal triatlonidistntsil. See on suurepärane näide, et soovi korral leiab jõukohase distantsi endale igaüks.

Pikemale duatlonidistantsile registreerus 15 individuaalvõistlejat ja 3 perekonda. Kolmanda järjestikuse üldvõidu sellel distantsil võttis Simo Teearu Pärnust. Väga tasavägises lõpuheitluses teisele kohale edestas Sander Stimmer Tahkurannast Ragnar Lellet Paikuselt. Lisaks perekond Bondarchukile ja perekond Kübarale oli perekond Olde näol esinadatud ka Saarde vald. Kõikidele perevõistkondadele anti kosutavaks auhinnaks arbuus.

Lühemal triatlonil osales 13 võistlejat. Läti Vabariigist kohale sõitnud Bondarchukid olid esinadut kolmekesi. Distantsi üldvõidu võttis Leonid Bondarchuk. Meesharrastajate teine koht läks samuti Lätti - Dainis Jostsonsile. Saarde valla esindajatest said Tauno Kase ja Luise Maria Tallo B vanuseklassis teised kohad.

Pika triatloni lõpetasid kõik 7 võistkonda ja 26 individuaalvõistlejat. Võimsa lõpuaja püstitas võistkond Sõudjad. 41 minutit ja 19 sekundit tähistab uut raja rekordit. SK Kalju parandas oma eelmise aasta tulemust samuti poolteist minutit (42.59), mis andis üldkokkuvõttes teise koha. Järgmised kolm võistkonda olid valdavalt Kilingi-Nõmmest. Parim neist oli Saarde Spordiliit (Adeele Arnek, Hendri Parrol, Kristjan Pahk) SK Saarde ja Kilingi-Nõmme päästekomando ees. Kolmandal korral õnnestus Aigar Rajal võita ka Kilingi-Nõmme triatloni individuaalne esikoht. Eelmisel aastal püstitatud Raivo Nõmme individuaalsest rajarekordist jäi siiski puudu kaks minutit.

Meeste teine koht Kristjan Kajastele Raplast ja kolmas Kristjan Kosele Haapsalust. Meesveteranide parim oli järjekordselt Andres Kübar Tartu Suusaklubist.

Parima naisena ja individuaalselt kuuendana lõpetas Kerti Kesküla Raplamaalt Adeele Arneki ja Kairi Kesküla ees. Triatloni kümneaastase ajaloo jooksul oli rajal esimene naisveteran - Katri Kerem Tallinnast. Viimasena lõpetasid pika triatlonidistantsi Kilingi-Nõmme 8. klassi tüdrukute võistkond Girl Power. Nemad olid ka ainsad kohalikud õrnema soo esindajad pikemal võistlusmaal. Oli meeldejääv võistlus. Tänan osalejaid, väga abivalmit kohtunikebrigaadi ning kõiki teisi abilisi.

Septembri lõpuks valmib Kilingi-Nõmme kaasaegne kergejõustikustaadion. Avavõistlusena toimub 6. oktoobril 10. Kiligi-Nõmme mitmevõistlus. See on kaheetapilise võistlussarja Saarde ATLEET teine osavõistlus. Triatlonil ja mitmevõistlusel saavutatud kohapunktide tulemusena leiavad 8 erineva vanuseklassi rändkarikat võib-olla endale aastaks uued omanikud. Võimalik, et Katri Keremi näol graveeritakse naisveteranide karikale esmakordselt tema nimi. Ootame kõiki uuele staadionile staadionirekordeid püstitama.