Vanemad tõid nad käe kõrval kooli ja andsid südamevärinal üle nende esimese õpetaja Inna Katšani hoolde. Nende teine klassijuhataja oli Jelena Perova.

Gümnaasiumi lõpetas 13 õpilast:
Diana Boldina,
Anastassija Vosznjuk,
Jekaterina Vorobjova,
Rodion Jermitšjov,
Anna Kisil,
Aleksandra Klinova,
Anastassija Kozõr,
Bogdan Omeltšuk,
Alina Piskun,
Maksim Plahti,
Anastassija Tarassova,
Anastassija Šabelnikova,
Jevgeni Šimanski.

Lisaks gümnaasiumi lõputunnistusele said 11 lõpetajat tunnistuse riigikeele kesktaseme (B2) eksami eduka sooritamise kohta: Diana Boldina, Anastassija Vosznjuk, Jekaterina Vorobjova,
Rodion Jermitšjov, Anna Kisil, Bogdan Omeltšuk, Alina Piskun, Maksim Plahti, Anastassija Tarassova, Anastassija Šabelnikova ja Jevgeni Šimanski.

Hinded tunnistustel olid mitmesugused, nagu ka punktisummad eksamilehtedel. On väga tore, et 56. lend näitas häid tulemusi nii kooli eksamitel kui ka riigieksamitel. Suurimad punktisummad kogusid:
eesti keeles Jekaterina Vorobjova – 93, Anastassija Tarassova – 90, Anna Kisil – 81 ja Jevgeni Šimanski – 81;
vene keeles Anastassija Vosznjuk – 94, Diana Boldina – 88 ja Alina Piskun – 85;
matemaatikas Jevgeni Šimanski – 100, Anastassija Vosznjuk – 96, Anastassija Šabelnikova – 96, Jekaterina Vorobjova – 92, Diana Boldina – 91 ja Maksim Plahti – 87.

Pedagoogilise nõukogu otsusega ning vastavalt gümnaasiumilõpetajate autasustamise määrusele anti Diana Boldinale, Jekaterina Vorobjovale ja Anastassija Šabelnikovale koos gümnaasiumi lõputunnistusega kätte kuldmedalid.

Diana Boldina lõpetas Paldiski Vene Gümnaasiumi kuldmedaliga. Ta on osalenud aktiivselt kooli ja maakondlikel olümpiaadidel. 2011. aastal saavutas võidu maakonna matemaatika olümpiaadil, 2012. aastal tuli aga maatemaatikas teisele ja füüsikas kolmandale kohale. Samuti tuli Diana 2012. aastal võitjaks 1812. aasta isamaasõja 200. aastapäevale pühendatud viktoriinis, mille eest ta pälvis auhinnaks tutvumisreisi „Peterburi kõrgkoolid. Lõpetajate ball „Alõje parusa””. Samal aastal
osales ta Aleksander Nevski nimelises foorumis ja õppeharidusprogrammis „Tere, Venemaa!”. 2013. aastal saavutas Diana teise koha Euroakadeemia korraldatud konkursil „Meie, eurooplased”. Ta plaanib jätkata oma õpinguid Eestis – astuda Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonda.
Õppimisest vabal ajal meeldib Dianale pühenduda lugemisele ja joonistamisele.

Jekaterina Vorobjova lõpetas Paldiski Vene Gümnaasiumi kuldmedaliga. Osales aktiivselt klassi ja kooli elus, oli kolme aasta vältel õpilasomavalitsuse aktiivne liige. Jekaterina on olnud üks algatajatest selliste kooliürituste korraldamisel nagu videokonkurss „Mis on hea ja mis on halb?”, „Kodususside päev”, „Kaelaräti ja seeliku päev” ja parima halloween’i-teemalise klassiruumi kujunduse konkurss, viinud läbi hulgaliselt kooli ja ülelinnalisi üritusi. 2010. aastal osutus
võitjaks Eurogame’i mängus, mis toimus Strasbourgis europarlamendis. On osalenud iga aasta UNICEFi projektis „Tee üks väike heategu!”. Kaitsnud kooli au kooli ja maakondlikel olümpiaadidel, kus on pälvinud auhinnalisi kohti. Osalenud sellistes projektides nagu vene kõne festival ja Aleksander Nevski nimeline rahvusvaheline foorum. Autasustatud ringreisidega mööda Venemaa nn kuldset ringteed ja mööda 1812. aasta isamaasõjaga seotud kohti Eestis. Lõplikku otsust, millisesse kõrgkooli edasi õppima minna, ei ole ta veel teinud, kuid üks võimalik plaan on astuda Taru Ülikooli majandusteaduskonda.

Mõned küsimused meie lõpetajatele Anastassija Šabelnikovale ja Jevgeni Šimanskile.

Anastassija, te lõpetasite gümnaasiumi väga heade hinnetega, kogusite riigieksamitel parima keskmise punktisumma. Rääkige pisut endast.

- Olen lapsest saadik silma paistnud hea loogilise mõtlemise, tähelepanelikkuse ja võistlusjanu poolest. Arvan, et kõik minu saavutused on teoks saanud just tänu soovile kellelegi midagi
tõestada.

Esimesse klassi minekut ootasin kannatamatusega. tahtsin saada kõigist täiskasvanumaks ja targemaks – just seetõttu lõpetasin esimese klassi ainult väga heade hinnetega. Sellega teenisin välja oma vanemate usalduse ning siis mõistsin, et nüüd võib ennast lõdvemaks lasta. Järgmise kaheksa aasta vältel oli minu tunnistusel suur hulk kolmesid ning see ei läinud mulle karvavõrdki korda kuni selle hetkeni, kui minu vanaema mulle ütles, et on minus pettunud. Ta oli uhke minu vanema venna üle, kes lõpetas 12. klassi ainult kolme neljaga. Tema sõnad jäid mind painama ning ma otsustasin talle tõestada, et ta eksib. Püstitasin endale eesmärgi lõpetada kool nii, et tunnistusel ei ole rohkem kui kaks nelja, aga pingutasin natuke üle. 9. klassist alates haarasin ma härjal sarvist ning minu hinded hakkasid paranema. Ma olen uhke selle üle, et suutsin välja teenida kuldmedali ja tõestada, et alati on võimalik saavutada seda, mida sa tahad. Soovides saada paremaks, astusin õpilasomavalitsuse liikmeks ning juba aasta pärast valiti mind presidendi ametisse. Suutsin oma ametis meie väikese organisatsiooni tegevust edasi arendada ja viia sisse mõningaid uuendusi.

Tänu füüsika, matemaatika, ajaloo, geograafia, kirjanduse, eesti keele ja kehalise kasvatuse õpetajale sai minust aktiivne osaleja maakondlikel ja kooli olümpiaadidel ja mitmesuguste võistlustel, kus pälvisin auhinnalisi kohti. Osalesin koos klassiga Euroopa projektis Eurokool, mis toimus 2010. aastal Prantsusmaal Strasbourgis, 2012. aastal viibisin Punase Risti organisatsiooni vabatahtlikuna Saksamaal Ratzeburgis ning osalesin videokonkursil „Tegin pätti”, kus saavutasin auhinnalise koha, mitu aastat järjest osalesin vene kõne festivalil.

Ma pole mitte kunagi tegevusetult konutanud: lasteaias käisin kunstistuudios, algkooli ajal tegelesin aga iluvõimlemisega.

Olen oma 18 eluaasta jooksul jõudnud mitmeid harrastuse vahetada: alates ujumisest kuni taekwon-do’ni, ent kõige tähtsamal kohal minu elus on muusika. Lõpetasin seitsme aastaga muusikakoolis üheksa klassi ning olen esindanud oma muusikakooli paljudel konkurssidel, kontsertidel ja festivalidel, kus mind on märgitud ära diplomiga või olen pälvinud auhinnalisi kohti.

Tahaksin tänada kõiki õpetajaid, kes on kogu minu koolielu vältel minuga oma teadmisi jaganud! Just tänu teile on minust saanud see inimene, keda te praegu näete. Loodan, et ma ei vea
teid alt ja te võite tulevikus minu üle uhked olla!

Jevgeni, te kordasite kooli rekordit, saades matemaatika riigieksamil 100 punkti. Kuidas see teil õnnestus ja millised on teie plaanid edaspidiseks?

Oma edu eest matemaatikas võlgnen eelkõige tänu Tamara Sokolskajale, kes ei teinud meie klassis selgeks mitte üksnes matemaatika aluseid, vaid õpetas meile ka püüdu ennast pidevalt edasi arendada, mitte jääda saavutatule pidama. Lisaks on meil väga tugev klass, igaüks on milleski teistest parem, ning mulle ei meeldi kohe mitte mahajääjate ridades olla, mistõttu tuli vahetevahel väga palju õppida. Tahtsin küll medalit, ent nagu näha, mitte piisavalt tugevalt. Olgu tegu hõbedase või kuldse medaliga – selline saavutus nõuab hiiglasuurt tööd, aga mina olen oma loomult laisk – ehkki võimalus ju oli.

Vabal ajal tegelen spordiga – peamiselt korvpalliga, harvem mängin jalgpalli, olen ennast proovile pannud ka kahevõitluse aladel ja mulle meeldis. Mõnikord loen – enamasti seiklusromaane, kuivõrd tõsisema kirjanduse taha kipun esialgu magama jääma. Võimalik, et ma ei ole selleni veel kasvanud. Ma ei olnud kunagi varem tegelenud tantsimisega, ent mingil hetkel sattusin koolis osalema mõnenädalastel võistlustantsu kursustel, et esineda pärast seda Mustpeade majas. Saavutasime seal koos partneri Anastassija Kozõriga valsside kategoorias kolmanda koha.
Ma armastan Eestit, siinset kliimat ja inimesi, kuid andsin dokumendid sisse Inglismaale Brightonisse mehaanikateaduskonda.

Paldiski Vene Gümnaasiumi medalistid koos kooli direktori ja klassijuhatajaga olid kutsutud Harju maavanema vastuvõtule. Samuti oli meie kooli kuldmedaliga lõpetanu Anastassija Šabelnikova kutsutud Eesti Vabariigi presidendi Toomas Hendrik Ilvese vastuvõtule.

Kallid lõpetajad!

Veel eile istusite te koolipingis, pabistasite tahvli ees, püüdsite
kõigest väest meelde tuletada teoreeme ja füüsikaseadusi. Konspektid, koolitunnid, spikrid, eksamid, ärevus, pisarad ja lastevanemate unetud ööd on seljataga. Ees on suvi – täideviimiste ja lootuste aeg. Kuid pidage meeles, et inimene on looduse kõige uhkem teos. Taevas ja maa on end talle allutanud: inimene ehitab suurepäraseid linnu, vallutab kaugeid planeete, kasvatab imekauneid lilli. Olgu teiegi käed looja käed! Mida iganes te ette võtate – suhtuge sellesse ausalt ja vastutustundlikult! Ärge kunagi reetke iseennast ja oma põhimõtteid, jääge oma sõnale kindlaks ning olge teiste inimeste suhtes õiglased ja lahked!

Pidage meeles, et armastus teeb inimese kauniks. Hoidke seda!
Olgu see sama hele kui päike!
Pidage meeles, et ema naeratus on eheda ja imelise inimliku
tunde sümbol. Ärgu kustutagu seda naeratust ealeski pisarad,
mis on valatud teie pärast!
Soovime teile, et suudaksite kõik oma plaanid ellu viia ning
suuri saavutusi, lahkust ja õnne!