Meie peamine eesmärk sarja ellukutsumisel on korvpalli populariseerimine Rae vallas. 3x3 korvpalli formaat on ala populariseerimise mõttes väga sobiv. Esiteks ei ole vaja suurt võistkonda. Piisab kolmest mängijast ja vajadusel üks varumängija.

Turniiri saab korraldada peaaegu kõikjal kus on kõva ja ühtlane pinnas. Mängud on lühikesed, kuid küllaltki intensiivsed. 3x3 korvpall võimaldab mängida lühikese ajaga palju mänge.

Loomulikult soovime seda sarja korraldades tutvustada oma klubi võimalikult paljudele korvpallihuvilistele sealhulgas ka toetajatele ja koostööpartneritele.

Korvpalliklubi Rae Koss on 2006.a. sügisest tegutsenud noortekorvpalli arendamisega Rae vallas. Alustasime 1 grupiga ja tänaseks on 5 gruppi ning sügisel avame 2 uut gruppi Peetris ja võimalusel 1 grupi Lagedil ning Vaidas.

Millised on ideaalse korvpalluri nö strateegilised mõõdud?

Henri Ausmaa:

Korvpallis mängivad mängijad erinevaid positsioone ning vastavalt positsioonile on erinevad ka ideaalsed mõõdud. Pikkust peetakse oluliseks eeliseks, kuid vahel suudavad lühemad mängijad seda oma kiiruse, osavuse ja täpsusega kompenseerida. Korvpall on kindlasti üks nõudlikumaid spordialasid. Korvpall nõuab, et mängija oleks oma suure kasvu juures kiire ja osav.

Kui pikk on kõige pikem korvpallur Rae Kossus ja kui pikk kõige lühem?

Henri Ausmaa:

Kõige pikem korvpallur Rae Kossus on olnud Rivo Turro (204cm). Kõige lühema mängija leiame kindlasti meie 1.-2.klassi gruppidest.

Kel huvi 3x3 mängude vastu, siis see teade on väga praktiline. Järgmine 3x3 korvpallisarja etapp toimub 20.augustil Peetris. Infot saab Rae Koss kodulehelt.