Oma muljeid näitusest olid nõus jagama Uhtna lasteaiamaja Pokud

Nii meeldisid Martenile kõige rohkem lendav draakon, legodraakon, aga ka kondidraakonid. Andrisele jäi meelde isend, millel oli hästi suur saba, Margitile meeldisid lisaks loomadele ka väljapandud raamatud, aga Elise lemmikuteks said brontosaurused. Marleen- Janely arvates oli vahva Gerdi enda kirjutatud sauruseraamat. Anna-Maria eelistus kuulus väikestele draakonitele, seevastu Carmeni oma hoopiski aknalaual pesitsevatele suurematele loomadele. Näitusekülastajad oskasid hinnata ka tädi Inge selgitusi. Maribeli ja Annika arvates võis see aeg, kui sellised loomad päriselt olemas olid, olla väga põnev.

Eks nii suurest valikust (näitusel on välja pandud ei rohkem ega vähem kui 170 saurust) ongi raske oma lemmikut leida. Sellepärast arvasidki Merili, Inga ja Anders, et kogu väljapanek oli huvitav.

Näitust külastanud koolikaaslased imestasid, et need eksponaadid KÕIK kuuluvad tõepoolest Gerdile ja et poiss teab saurustest palju rohkem kui enamik neist, ning avaldasid tunnustust näituseomaniku huvitava hobi kohta. Sama meelt on olnud ka kõik suuremad näitusekülastajad.

Aitäh Gerdile, kes sa olid valmis oma hobi ja teadmisi teistega jagama. Tänu sinule sai iidkauge saurusteaeg nii mõnelegi lähedasemaks ja äratas huvi. Samas võiks see olla ka üleskutseks teistele: kui sul on kodus mõni huvitav kollektsioon, mille olemasolust võiks ka teised teada, võta ühendust Uhtna raamatukoguga ja esitle seda.