Nimelt pöördus üks kena Saue valla perekond vallamajja sooviga leida kohalike laste seast mõni poiss või tüdruk, kellele teha pühade aegu kingitus - arvuti. Perekond, kes tagasihoidlikult anonüümsust eelistas, arvas ise, et ega see ei olnud küll just tähelepanuväärne heategu, aga neil on väga hea meel, kui kellelgi on sellest arvutist rõõmu.

“Võibolla peaks vallavalitsus üldse oma kodukandi inimeste abista-mise võimalustest ja vajadustest veidi rohkem teada andma. Paratamatult kipub olema igapäevatoimetusi nii palju, et isegi kui on soov kedagi aidata, siis pole omal käel pealehakkamist erinevate võimaluste uurimisega tegeleda. Ei tahaks ka lihtsalt mingile anonüümsele MTÜ-le või sadu miljoneid kroone kasumit teenivale haiglale sularaha üle kanda. Omavalitsus teab kõige paremini kodukandi inimesi ja omasid aidata on kuidagi toredam,” lisas anonüümne annetaja.

Nii saigi Ääsmäe Põhikooli jõuluaktusel üks koolitüdruk üllatuskingituse osaliseks. Vallavanem Andres Laisk, kes kopsakat jõulupakki üle andmas oli, nentis, et kui neid kõige tublimaid õppureid tunnustatakse ikka diplomite ja kiituskirjadega, siis seekord ei valitud üllatuskingituse saajat eesrindlaste seast. Arvuti kingiti Anastasia Rogozinnikovale, tütarlapsele, kes on lihtsalt abivalmis ja tore seltsiline oma kaaslastele, on kenasti ära õppinud eesti keele, teeb tublisti sporti ja esindab ehedalt meie tänast noort põlvkonda.