Et kontsert ligi kolmetunniseks kujuneb, ei osatud kava kokku pannes arvatagi. Igatahes said ligi sada kohaletulnut ilusa pidupäevakontserdi osaliseks. Juba teist aastat aitas õhtut juhtida kohalik koolipoiss Raimond Ostapenko, kellest nüüd on saanud Märjamaa gümnaasiumi õppur. Tervitussõnu lausus Märjamaa vallavolikogu esimees Villu Karu.

Meie ringijuhid olid kavasse valinud sobilikud lood vabariigi aastapäevaks. Suur tänu minu ja rahva poolt Marju Plamusele, Eleri Hannusele, Liis Pärnale, Marju Teekivile ja loomulikult taidlejatele endile. Esmakordselt olid rahva ees sõutantsu kõik kolm vanusegruppi. Kõikide esinejate etteasted võeti vastu suure aplausiga. „Teie majas tehakse nii vahvaid asju. Maja on kogu aeg rahvast täis!" ütles Turba kultuurimaja juhataja pärast kontserti.

Kõiki esinejaid ja pealtvaatajaid kostitasime pärast rukkilille- piparmündi teega ning vastlakukliga. Pidu lõppes hilisel õhtutunnil. Taas saadakse kokku naistepäevapeol, kui rahva ette astub Joel Steinfeltd ning laulavad Vigala mehed.

Pidu lasteaias ja koolis

Eriti pidulik oli sel aastal vabariigi aastapäeva tähistamine Varbola koolis. 23. veebruari hommikul heisati esmakordselt kooli lipumasti viir. Kogu koolipere oli seda tähtsat toimingut vaatama tulnud. Viiru heiskamise au anti Varbola külavanemale Maire Põhjalale. Kooli direktor Annika Palm-Jeeser rääkis lastele, mis vahe on riigilipul ja viirul. Pärast tseremoonia lõppu toimus koolis kena kontsert, kus esinesid nii lasteaia- kui ka koolilapsed.

Pidulikkust oli sel päeval koolis veelgi. Kõigil lastel oli pidulik lõuna ja mudilased olid eriti agarad lauda katma. Ka menüü oli sel päeval eriline - mulgipuder ja kamavaht. Varbola lastel ongi kenaks tavaks kaks korda aastas eriti pidulikult lõunat süüa. Sama ilus ja pühalik on ka jõululõuna.

Toreda päeva lõpuks oli lastele külla tulnud Lepatriinu lasteteater Tallinnast, kes esitas lustaka loo „Elas kord". Kogu kontsertkava oli kokku pannud muusikaõpetaja Marju Plamus. Juba praegu asutakse õppima kava maikuus toimuvaks emadepäeva kontserdiks. Enne seda tuleb aga selgeks saada lauluvõistluse laulud.