Tegelikult peaks küsima hinnangut vallaelanike käest. Ise jään ma rahule. Sisseelamise aeg on saamas möödas. Olen jõudnud mõtteid ja sihte seada. Töö on huvitav.

Millised on praegu omavalitsuse põhimured? Kas endiselt elanike arvu vähenemine, mida nimetasite ka enne jõulupühi antud intervjuus?

See on tõesti peamine mure. Nendel kasvuaastatel, kui arendati ja rajati uusi elamuterajoone, ei tulnud Aegviitu kahjuks ühtegi asumit. Ja seega ei lisandunud ka uusi inimesi.

Plaane on mitu, aga enamus omavalitsuse piirides asuvast maast kuulub riigile ning vaid riik saab seega maid müüa. Arendusi on takistamas ka üldine majanduslik olukord.

Aegviidus on hetkel töös mitu elamuarenduspiirkonda, kuid nende mõju elanikkonna suurenemisele võtab veel aega. Suuri kortermaju ei ole plaanis ehitada. Sobilikud on kas ühe- või kahepereelamud.

Praegu oodatakse ettepanekuid valla arengukava jaoks ja seda aastateks 2015-2019. Mida Aegviidu elanikud Teie hinnangul kõige enam vajavad?

Noored või keskeale lähenevad pered vajavad kindlasti eluaset. Aga neile on peale selle tarvis ka muud. Näiteks võimalusi vaba aja veetmiseks. Välispordi harrastamiseks on väga head tingimused ja terviserajad. Aga kool ja kogukond vajab spordisaali, kus saaks talvel erinevaid alasid harrastada. Praegune väike koolisaal on spordile kitsas.

Samas on vallas väga tugev kolmas sektor ja tegutseb mitu MTÜ-d. Kui rahvamaja saab uue välisilme, siis see toob uued arengud ka kultuuriellu.

Loe täispikka intervjuud Riivo Noorega Harju Elust.