Raamatukujunduse žürii hinnangul on "Aett, eit ning mia" rõõmus ja lapsesõbralik lahendus, mida väärtustavad loomulikud ja lõbusad joonistused ning lisaväärtuseks on isevärvimise võimalus.

Raamat ilmus SA Kihnu Kultuuri Instituudi väljaandel ja see Kihnu lapse esimene raamat, millest kihnukeelset teksti lugema hakatakse. Samuti instituudi välja antud „Aabets" on mõeldud neile lastele, kel kihnu keeles lugemine juba selge.

Raamatu koostamisel olid abiks Evi Tõeväli, Reene Leas ja Ly Leas ning kihnukeelset teksti aitas õigeks seada Kihnu kielekoda. Raamat trükiti Pärnu trükikojas Hansaprint.

Kunstnik Mari Kaarma pälvis lastekirjanduse liidu, Vaiko Edur kujundusgraafikute liidu ja Pärnu trükikoda OÜ Hansaprint kirjastuste liidu aukirja.

25 kaunima Eesti raamatu konkursi eesmärgiks on kunstiliselt kujunduselt ja trükitehniliselt teostuselt parimate raamatute kui vaimse kultuuri nähtuse väärtustamine.

1956. aastal alguse saanud ja vahepeal vaibunud konkursi traditsiooni elustasid 1998. aastal Eesti Kujundusgraafikute Liit koostöös Eesti Kirjastuste Liidu ja Eesti rahvusraamatukoguga.

Võitnud trükised osalevad maailma kauneimate raamatute konkursil Leipzigis, samuti eksponeeritakse valikut Frankfurdi, Göteborgi ja Balti raamatumessil. Rahvusraamatukogu koostab aasta kauneimatest raamatutest rändnäituse.

Näitus oli avatud 1. veebruarist kuni 22. veebruarini rahvusraamatukogu peanäitusesaalis.