Oma kõnes tunnustas ta Kaitseliidu Vändra rühma tegevust. ,,Kaitseliit Vändra Gümnaasiumi eestvedamisel on andnud tänastele õppivatele noortele võimaluse teada riigikaitsest rohkem läbi riigikaitseõpetuse.

Salamisi loodan, et see annab võimaluse väärikale järelkasvule sisejulgeoleku ja sõjalise riigikaitse vallas kas elukutselise või vabatahtlikuna." Raivo Lumiste juured on Vändras: ,,Pool minu elust on seotud Vändraga. Siin on minu esivanemad, siin lõin oma pere, siin sain teada oma mõtte ja esmase võrdluse tõest ja õigusest, aga ka rehepaplusest. Siin oldud aeg oli vaieldamatult kõige ilusam ja muredevabam aeg. Soovin väga, et iga Eesti inimene võiks leida ja omada päris oma missiooni kogu eluks, mille nimel püüelda, mille üle rõõmu ja muret tunda, millest oma sisemuses uhkust tunda."

Kõne lõpus tänas ja tunnustas Raivo Lumiste oma kunagist maadlustreenerit Karl Pajumäed ja kinkis talle mälestuseks raamatu. Alevivanem Toomas Sontsile andis Lumiste üle Kaitseliiidu Kotkaplaadi, mis on pühendatud kõikidele Vändra inimestele.

Kontsertosas esinesid Hobikoor Imbi Orava juhatusel, segarahvatantsurühm Wendre Kädi Pärnoja juhendamisel, lasteaiaõpetajad, noorte tantsutrupp, Ivan Orav (Ain Pertel) jt. Omanäolise kontserdi pealavastaja oli gümnaasiumi huvijuht Margit Kadak.

Pärast kontserti ootas väikeses saalis kõiki suur sünnipäevatort ja võimalus Toomas Tauli muusika saatel jalga keerutada.

Vändra vald tähistas vabariigi aastapäeva 24. veebruari südapäeval Vihtra Külakeskuses vallavanema Peeter Reimanni vastuvõtuga.

Vallavanem rõhutas oma peokõnes, et riik, see oleme meie kõik - meie maa, meie inimesed ja selle kõige hoidmiseks saame palju ise ära teha. Eelkõige üksteisest hoolides ja lugu pidades. Fotoprogrammi abil tutvustas Reimann muutusi ja arengut koduvallas, mis on pindalalt maakonna suurim - kokku 640 km².

Valla kõrgeima autasuga „Aastate Tegu" otsustas vallavolikogu tänavu tunnustada osaühingut Saare-Tõrvaaugu Aiand. Volikogu esimees Kaido Madisson ja vallavanem Peeter Reimann andsid tunnustuse tunnusplaadi ja tšeki 1000-eurosele preemiale üle aiandi tegevjuhtidele Harri Poomile ja Aivar Saarele.

Kontsertosas esinesid valla naiskoor Kalli Rõõmusaare ja Ellen Kupari juhatusel, Kaisma rahvatantsurühm ,,Rõõmsameelsed" Aiki Metsalu juhendamise, laulsid-mängisid noored muusikud Hanna Valk, Frederik Küüts, Markus Mangusson ja Liina Liivak. Kontserti juhtisid Mihkel Ernst Reimann ja Jakob Pertel.

Pidupäevale lisas pidulikkust külluslik peolaud ja võimalus omavahel kiirustamata juurelda sünnipäevalapse igapäevase elukorralduse üle.