Mentorklubi eesmärgiks on pakkuda tuge ja julgustust kuni kolm aastat tegutsenud väikeettevõtetele ja nende juhtidele.

Klubi raames saab alustav ettevõtja pidada nõu kogenud ettevõtjaga, osaleda ettevõtlusalastel koolitustel ja laiendada oma kontaktvõrgustikku.

Mentorklubi tegevust RAEKi poolt koordineeriv Triin Jakk ütles, et osalejate valik käib kandideerimise alusel. „Need, kes siiani registreerunud, on küll tõsiselt motiveeritud. Kuni 17. märtsini on veel võimalus oma avaldus esitada," kutsus ta sihtgruppi osalema.

Aprillist novembrini saadakse kokku seitse korda. Raplamaa mentorklubi eripäraks on, et iga kord planeeritakse kohtumine korraldada erinevas kohas Raplamaal ja lisaks koolitusele on võimalus tutvuda ühe sealse ettevõtte tegemistega.

Mentorklubis võib osaleda ka mitmel aastal. Triin Jakk tõi välja, et kogenumatel ettevõtjatel on mentoritele juba hoopis teistsugused ja sügavamad küsimused kui algajatel.

Ene Laur lähebki koolitusele teist korda. „Meeldisid eelmise aasta sisukad koolitused ja mentorid oskasid pakkuda meile huvitavaid visioone," põhjendas ta.

Grupis võib olla küll üsna erinevate tegevusalade esindajaid, aga ettevõtte käivitamine, investeerimine ja turu leidmine on ikka sarnased, ka siis, kui valdkonnad on kaugel. Ene Lauri ettevõte on samuti vahepeal arenenud ja selle profiil on pisut muutunud. „Ega alustava ettevõtjana oskagi väga küsida. Nüüd näen oma sihte paremini ja oskan mentorklubist veel rohkem võtta. Väga arendavad olid osalejate ja mentorite omavahelised arutelud.

Ene Laur ütles, et pool päeva eneseharimiseks kuus peaks ikka aega leidma. Tema tundis end pärast koolituspäeva alati tiivustatuna. Klubist tulles võis ta vahel kuuldust olla ka pisut segaduses, aga hiljem loksus kõik paika. Ta leiab, et mentorklubi on tänuväärt ettevõtmine, mis annab ka emotsionaalselt väga palju tagasi.

Juba teist aastat järjest osalevad mentoritena Henton Figueroa firmast Ha Serv OÜ ja Toomas Perillus ettevõttest AS Max 123. Uute mentoritena tulevad kogemusi ja abi jagama mitmes Raplamaa vallas lapsehoiu teenust pakkuv Janne Liidik OÜ-st RidiRadiRalla ning ettevõtete OÜ Uniplast ja Rimaki Haldus OÜ juhid Riina Kivi ja Madis Kivi Raplast. Nimetatud mentorid on lisaks igapäevatööle aktiivsed mitmetes ühingutes ja liitudes. ja leiavad aega tegeleda mentorlusega ehk teiste ettevõtjate abistamisega.