"Kultuuriministeerium on kümnekonna aasta jooksul suunanud igal aastal eraldi tähelepanu mõnele valdkonnale ministeeriumi haldusalas, olgu see siis teater, film, lugemine või kultuuripärand. Sellel aastal on tõstetud esile liikumisharrastus, sest tahame kutsuda senisest rohkem inimesi liikuma. Kui liikumisharrastusest saab igapäeva lahutamatu osa, on Eesti inimene tervem, rõõmsam ja tegusam. See ongi liikumisaasta eesmärk," kinnitas kultuuriminister Urve Tiidus.

Inimeste liikuma innustamiseks viiakse aasta vältel läbi erinevaid aktsioone inimeste teadlikkuse tõstmiseks ja tutvustatakse liikumisharrastusega tegelemiseks sobivaid võimalusi ja liikumisviise. Liikumisaasta kodulehelt www.liigume.ee leiab nii ülevaated erinevatest liikumisaladest koos soovitustega tervislikuks alustamiseks, erinevad testid oma tervise ja vormi hindamiseks, liikumispäeviku kui ka liikumisaasta kalendri sündmustest, millest kõik huvilised on oodatud osa võtma.

Haaslava valla elanike jaoks on alanud liikumisaasta ja sellega koos saabunud lumi heaks võimaluseks otsida välja suusad ja külastada Vooremäe suusaradu. Valgustatud radadel tegutseb sellest hooajast uus rajamasin. Möödunud aasta lõpul sai valmis ka suusasild, mis olles ühenduslüliks, võimaldab alustada suusatamist Sillaotsa Spordihoone juurest ning suunduda sealt edasi juba Vooremäe radadele.

Endiselt on avatud tervisespordivõimalused ka Sillaotsa Spordihoones. Treeningud:

Esmaspäev

18.00 korvpall meeskond

19.30 korvpall

vallavalitsus+õpetajad

Teisipäev

18.00 võrkpall vallaelanikud

19.30 võrkpall naiskond

Kolmapäev

18.00 korvpall meeskond 19.30 korvpall vallaelanikud

Neljapäev

17.00 võrkpall vallavalitsus+õpetajad

18.30 võrkpall EVIKO

20.00 võrkpall vallaelanikud

Reede

17.30 võrkpall naiskond Nädalavahetustel toimuvad võistlused ja muud üritused.

Samuti on olemas jõusaali kasutamise võimalus kõigil lahtioleku aegadel.

Liikumine on oluline tervisele ja annab võimaluse meeldivalt vaba aega veeta. Liikuda tuleks aga regulaarselt vähemalt 30 minutit järjest. Olgu see tegevus siis näiteks suusatamine või lumerookimine.