"Õunagrillimise võistlused on auga leidnud oma kindla koha Eesti ametlike grillimisvõistluste kalendris ja Türi Õunafestival on selleteemalise võistluse pidamiseks kahtlemata sobilik koht", ütles võistluse korraldaja Enn Tobreluts ja lisas: "Sel aastal toimub võistlusel kaks vooru - Eesti Õuna voor, milles grillitakse kindla sordi õunu tervikuna ja Türi Õunafestivali fantaasiavoor, kus küpsetatava roa kohustuslikuks grillitavaks põhikomponendiks on võistkonna poolt vabalt valitav õun."

"Türi Õunafestivalile saabuvad õunahuvilised külastajad Eesti erinevaist paigust ja samuti tullakse siia võistlema nii kaugemalt kui ka festivali koduvallast. Eelmisel aastal võidutsesid Virumaa Naiskodukaitse tüdrukud, väärikalt esinesid ka Türi enda võistkonnad. Kolmandat aastat toimuv Türi Õunafestival kogub head tuntust ja kindlasti saavad sel korral täidetud kõik 15 võistkonnaplatsi", oli festivali korralduspartner, Türi Arengu Sihtasutuse juhatuse liige Auris Rätsep võistluste menukuses veendunud.

Eelmisel aastal grillimisvõistluse võitnud võistkonna Virukad võidutöö nimi oli „Usside õunalõuna õunapuuaias". Täidetud õuna sees oli tavaline riivitud juust, küüslauk, majonees, kukeseened ja sink. Kõrvale pakuti kanafileed, grillitud krevette, töö kaunistuseks olid idud ja granaatõunaseemned ning kastmeks mee ja sidruni kaste. Joogiks serveeriti piparmündi-õunamahla-Vana-Tallinna napsu. Fantaasiavooru esitluse eripreemia tulemused olid tasasvägised - võistkond Suslik, Türi Vallavalitsus ja Türi Grillitrio pälvisid kõik võrdse arvu punkte.

Võistlusel saab võistkonnaga osaleda igaüks. Selleks tuleb saata e-mail aadressile õun@grillfest.ee. Võistluse reeglid ja lisainfo on veebilehel õun.grillfest.ee, festivali kohta saab lisateavet lehelt www.õunafestival.ee.

Eesti Meistrivõistlused Õunagrillimises 2012 korraldaja on Enn Tobreluts (MTÜ Terveks eluks vajalik), võistluse korralduspartneriks Türi Õunafestival, võistluse toimumist toetatakse Leader programmist.