„Kui mõelda sellele, millised on raamatukogudes inimeste palgad, annab see julgust, et saame pingi valmis," sõnab ta. Annetusi teinud raamatukoguinimesed pole kõik kaugeltki kohalikud.

Väga paljud neist elavad Raplamaast õige kaugele jäävates Eesti nurkades.

Kuigi Ehini pingi asukohana oli algselt välja käidud teisigi paiku, tundub praegu raamatukogu esine vaat et ainumõeldavana. Seda Paaslepa sõnul ka kadunud kirjamehe abikaasale Ly Seppel- Ehinile ja nende lastele.

 „Tegelikult oli Andres Ehin kirjanik, kes väga palju aega veetis just raamatukogus.

Vahepeal oli ta meil peaaegu et igapäevane külaline. Ta tegi siin alati väga palju tööd," meenutab Paaslepp. Ehin olla aeg-ajalt kahetsenud, et raamatukogus puudus külastajate jaoks privaatse tööruumi kasutamise võimalus, mis oleks tal võimaldanud veelgi enam tekstidesse süüvida.

Õie Paaslepa kabineti aknast paistab pingi planeeritav asukoht kenasti kätte.

Sinnasamasse, hangede asemele peaks juba 30. aprilliks, mil ühtlasi tähistatakse Ly Ehini 70. juubelit, paika saama Andres Ehini sõbra, Rapla sepa Toomas Tõnissoni tehtav pinkide kobar - pinke saab kokku koguni neli.

Neist moodustuvasse sõõri jääb sepistatud tulease. „Ehini pink" on kavandatud ka kirjaniku hääle salvestusi esitama ja pilti näitama.

Selleks on üks andekas noor inimene valmis looma täiesti unikaalse tehnilise lahenduse.

Loodetavasti koguneb kirjanduse ja Andres Ehini talendi kummardajaid, kes üritusele õla alla panevad, rohkesti.

Hea raplamaalane, osale Sinagi Andres Ehini pingi valmimises!

Toetust on võimalik avaldada Rapla Keskraamatukogus sularaha annetuskasti juures või Rapla Vallavalitsuse arveldusarvele 10802000069006.