Ma olen selle preemia üle väga uhke ja õnnelik. Minu jaoks tähenda hea tulemuse saamine alati väga palju ning pingutan selle nimel kõvasti.

Oled üks Eesti parimaid naismaadlejaid. Millist rolli su elus mängib hetkel maadlusega tegelemine?

Maadlusega tegelemine mängib minu elus väga väga suurt rolli, kuna see on mu suur kirg ning ilma selleta ei oskaks enam üldse olla. Maadlemine annab mulle juurde palju jõudu ning vastupidavust, samuti julgust pimedatel tänavatel käimiseks.

Mil määral oled pidanud tegema kompromisse koolis käimise ja treeningute vahel.

Koolis käimise ja treeningute vahel pole pidanud ma kompromisse kunagi tegema, kuna treeningud on alati õhtuti ning selleks ajaks on kool juba läbi. Pigem on paar koolitööd raske nädalavahetuse tõttu jäänud tegemata.

Sport tundub sulle istuvat. Tean, et oled kooli esindajana võtnud osa väga erinevatest spordivõistlustest. Milliseid alasid veel harrastad?

Lisaks põhispordialale maadlemisele käime sama seltskonnaga mängimas reedeti ka korvpalli. Peale selle mängin ka kooli juures võrkpalli, millele pani minu jaoks hea aluse Sillaotsa Kooli kehalise kasvatuse õpetaja.

Palju tuleb ette maadluse tembeldamist meeste alaks? Kas sellist eelarvamus esineb sageli?

Seda tuleb ette küll, kuid enam mitte nii palju, kuna järjest rohkem tüdrukuid ning naisi hakkavad selle spordialaga tegelema. Rohkem imestatakse selle üle, kuidas kõige raskem naismaadleja, kes on võistlustel aktiivne, võib kaaluda vaid kuni 75kg.

Käisid eelmise aasta mais ka Comeniuse projektikoosolekul Hispaanias, kuhu pääsesid Sillaotsa Kooli parimad õpilased. Mis mulje sulle Comeniuse projekt on jätnud ja selgita, mida seal täpsemalt tehakse?

Comeniuse projekt on ülivinge ning mul on väga hea meel, et Sillaotsa Kool sellest projektist osa sai võtta. Läbi selle projekti tutvusin ma tohutult paljude uute lahedate inimestega, kellest nii mõnegagi suhtlen siiani. Projekti põhimõte on lihtne: on umbes viis erinevat maad korraga ühes projektis ning iga maa teeb teatud kuupäevadel projektikoosoleku, kuhu lähevad esindama oma maad 4-5 õpilast ja mõned õpetajad. Lapsed majutatakse peredesse, kus õpitakse tundma uut kultuuri ja elu palju paremini, kui elades mõnes hotellis.

Millisena meenutad Sillaotsa Kooli?

Sillaotsa Kooli kohta on mul vaid häid sõnu. Sain Sillaotsa Koolist väga hea hariduse, et minna õppima edasi Tartu Kivilinna Gümnaasiumi. Eriti rahule võis jääda Sillaotsal õpetajatega, kuna nad tegid õpitava tõesti hästi selgeks isegi, kui me vahepeal teisiti väitsime.

Sul on tulevikuteed avatud. Kas tuleviku plaanidega on seotud pigem Eesti või välismaa?

Tulevikule olen mõelnud nii Eestis kui ka välismaal, kuid midagi kindlat otsustanud veel ei ole.

Võib sinust saada professionaalne maadleja, kes ainult sellega leiba teenib?

Eks seda näha ole, kui professionaalne maadleja minust saab ning, kas mu tulemused on nii head, et saan vaid sellega leiba teenida. Annan endast selle jaoks muidugi parima!

Treenerid kipuvad spordis tihti tagaplaanile jääma. Nüüd on sul võimalus oma treenerit Jarek Lätti kiita.

Minul on oma treeneriga küll väga vedanud. Lisaks suurepärasele treeneritööle trennides ja võistlustel on ta ka hea sõber, keda saab kutsuda näiteks oma lõpetamisele ning seejuures võib kindel olla, et ega ta tulemata ei jäta.

Kuulud Tartu Ülikooli Akadeemilisse Spordiklubisse. Milline on klubi roll sinu võistlemisel ja nende planeerimisel.

Eks klubi toetab minu võistlemisi ja treeninguid nii nagu saab. Näiteks ei pea ma maksma oma treeningute eest, kuna tulemused on piisavalt head.

Millega tegeled lisaks õppimisele ja maadlemisele?

Hobideks on mõned teised spordialad, mis said eelnevalt ka nimetatud ning muidugi Kaitseliit. Olen aktiivne kodutütar käies erinevates laagrites ning kuulun ka Tartu esindustiimi, kellega oleme käinud läbi nii mõnedki võistlusmatkad, sealhulgas ka Ernakese matka. Lisaks kõigele laulan kooli segakooris.

Kui pingsalt ja kas üldse vaatasid lõppenud taliolümpiat? Millistele spordialadele kaasa elasid?

Lõppenud taliolümpiat vaatasin nii palju kui aega oli ehk midagi peale uisutamise ma ei näinud.

Millist sidet tunned Haaslava vallaga?

Haaslava vald on ja jääb minu koduvallaks, isegi kui ma kiire elutempo tõttu ei saa kodus väga viibida. Alati kui tulen koduvalda on siiski hea ja soe tunne südames.

Mida soovida vallarahvale nüüd siis juba kevade hakul?

Vallarahvale soovin ilusat algavat kevadet ning tehke ikka trenni!