Tartus ikka! Olen ju Tartu kodanik.

Viimased aastad olete ju elanud ja töötanud Tallinnas?

Ma ei ole kunagi ennast Tallinna kirja pannud, mul ei ole Tallinnas tegelikult ka eluruumi.

Tunnete ennast tartlasena?

Ma olen siin juba 89. aastast. Jah, pean ennast ikkagi tartlaseks.

Miks kandideerite just Reformierakonna nimekirjas?

Naljaga pooleks võib öelda, et ükski teine erakond pole mulle ka ettepanekut teinud. Teiseks, olen Reformierakonnaga rohkem või vähem olnud seotud pikemat aega, 90. alates. 96. kandideerisin ka, mitte erakonna liikmena, aga kandideerisin Tartu volikokku Reformi saadikutega. See asi on mulle tuttav ja Tartu kodanikuna tahan ma midagi ära teha selle linna jaoks – kõrvalt vaadates näed ju ise, mis selle linna probleemid on. Vaatan, kuidas see asi läheb.

Millised probleemid on teie hinnangul kõige teravamad?

Ma ei ole nii sügavusse läinud, sel nädalal on koordinatsiooninõupidamised, kus selgitatakse välja valimiseelne platvorm, kogu probleemistik. Mis mind vanaisana eelkõige huvitab, on lasteaiad, nende kohtade arvu tuleb suurendada, lasteaedade seisukorda parandada. Teine küsimus on koolid. Käib suur reform, palju vaidlusi. Mul on ka peres liikmeid, kes käivad koolis. Üks suur küsimus on Raadi linnak ja kogu see piirkond. Kui sinna Eesti Rahva Muuseum kunagi valmis saab, siis seda räämas piirkonda peab ju kuidagi muutma. Selliseid küsimusi koguneb. Kui juba kodulinn, siis tahaks, et oleks mugav, hea elukoht kõigile, nii väikestele kui suurtele.

Kes teid kandideerima kutsus?

Reformierakond.

Kes see konkreetne inimene oli, kes kutsus?

Minuga rääkis peaminister.

Kas te kavatsete Tartus ka mingit kampaaniat teha?

Meil on koordinatsioonikoosolekud veel ees, seal pannakse ilmselt paika ka valimiseelne kampaaniaplaan. Kindlasti peab kohtuma, et vähemalt rääkida, mis mõttes on ja miks ma kandideerin.