Seni kehtinud süsteem pani spordielu korraldamise kohustuse ühele vallaametnikule, kes haldab lisaks veel kahte valdkonda. Asjade selline käik lubas ametnikul parimal juhul võistkondi komplekteerida ja alade lõikes ka üksiksportlastega tegeleda, kuid mitte spordielu arendamisega tervikuna.

Spordiklubi idee küpses üpris kaua. Küll vaeti põhikirja erinevaid variante, küll vaieldi kogu ettevõtmise jätkusuutlikkuse üle. Keeruliseks tegi otsustamise ka see, et selle aasta sügisest sõlmib klubi Kaarma vallaga tegevustoetuse lepingu, mille järgi hakkab klubi sporditeenust osutama selliselt, nagu vald nõuab. Muidugi kaob samal ajal ka vastava ametniku koht vallamajas. See omakorda tähendab keerukat läbirääkimiste perioodi, et kõik saaks paika nii, et mõlemad osapooled rahul oleksid. Loodame, et see nii ka läheb.

Neljapäeval tuli klubile aluse panemiseks kokku üle paarikümne entusiasti. Kohal olid aktiivsed sportlased, organisaatorid, Aste kooli kehalise kasvatuse õpetaja ja valla esindajad, vallavanem Margus Mägi ja allakirjutanu kui klubi loomise idee autor.

Asutamiskoosolek möödus asjalikus ja konstruktiivses õhkkonnas ning päädis asutajaliikmete allkirjadega klubi põhikirjale ja asutamislepingule. Põnevam osa ehk seitsmeliikmelise juhatuse valimine jäi koosoleku viimasesse ossa. Kandidaatideks esitati 14 kohalolijat, kellest kaks ennast siiski taandasid. Hääletuse tulemusena selgusid kohe kuus liiget, seitsmenda liikme leidmiseks korraldati võrdselt hääli saanud kandidaatide vahel lisahääletus.

Kui protseduur läbi, selgusid ka need seitse inimest, kes olid vabatahtlikult nõus valla spordielu vankrit vedama: Toomas Sepp, Urmas Kask, Jaan Salu, Tarvo Pihlas, Gunnar Usin, Kai Vahter ja Rein Orn.

Kokku sai asutajaliikmeid 21, neist kaks juriidilist liiget - Kaarma vallavalitsus ja Sar- Tech Motorsport MTÜ. Esimene samm spordipõllul on tehtud. Kuni sügiseni on klubil aega oma tegevuskava koostada, siis tuleb vallaga leping sõlmida ja hakata planeeritut ellu viima.