Võistluse tulemused said kirja sellistena, nagu loogiline mõtlemine seda eeldas – kõrgkoolis õppijad olid sammukese eespool Kadrina keskkooli noormeestest. Kadrina keskkooli mullu esimesel võistlusel saadud esikoht asendus sedakorda kolmanda kohaga, kusjuures kadrinlased ei tundnud mingit hirmu või aukartust „haritumatega“ rinda pistes. Et tegemist on võistlusega, siis ei pääse ei ajavõtmisest ega kohtunike jälgivast tegevusest. Ka seekord oli peakohtuniku ametis Tallinna Tehnikaülikooli dotsent Heino Möldre. Olgu siinkohal lisatud, et mulluse võitjameeskonna liige Martin Kalmet oli seekord juba abikohtuniku rollis.

Eelmisel aastal projekteeriti treppe majakarpi, seekord oli ülesandeks projekteerida rulapark.

Et publik igavust ei tunneks ning ka oma tavakodaniku mõistusega „mängu“ sekkuks, selleks jagas õhtu juht Urmas Tallermaa pidevalt selgitusi, abiks veel ka ekspert Urmas Jüriorg.

Võistlus oli jagatud nelja etappi, iga etapi järel tehti ka punktiarvestus. Kadrina noormeestel läks esialgu kenasti, kuid kolmandas etapis kiskus asi veidi kiiva, sest arvuti ei pidanud vastu. Võistkonnale anti lisaaega ülesande lõpetamiseks. Osalt on see tingitud ka uuest programmist, mille treenimiseks nappis aega.

Seni kuni võistkonnad järjekordsel etapil ajusid ragistasid, lõbustas publik ennast laulu ja muusikat kuulates, mida lavalt ohtralt pakuti. Loomulikult hoidis kõigi meeli ärevil võistluse lõpuks välja kuulutatud ansambli Tanel Padar & The Sun esinemine.

Vahepeal oli aula nn palmisaalis võimalik kaasa elada robotite mängitavale pallimängule. See oli juba eelmisel aastal suur tõmbenumber. Pallirobotid olid üliõpilaste nupu- ja näputöö. Pingelise pallide tagaajamise võitis robot DarthMäger, sest konkurent nimega Chuck Norris läks lühise tõttu suitsema ning see eemaldati mängulaualt.

Mõtteid edaspidiseks

Kogu ettevõtmise algataja ja arendaja Juhan Viise arvas, et edaspidi võiks sellest üritusest saada kogu päeva täitev CADüritus oma töötubade, ettekannete ja mõnede atraktiivsete etteastetega, mis õhtul lõpeks võistlusega. „Töötame selles suunas, et Kadrinasse saaks kindla õppesuunaga tehnikagümnaasium, see on täiesti reaalne,“ sõnas Viise. Direktor Arvo Pani ütles: „Esimesed sammud on tehtud, nüüd tuleb astuda järgmised sammud. Järgnevatel aastatel tahame kaasata rohkem võistkondi, ka Soomest. Maaülikooli esindajagi oli seekord kohal, et selgitada välja maaülikooli kaasalöömise võimalusi.“

Lõppenud võistluse patrooniks oli haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas. Tarkvaratootjad Bentley ja Autodesk kinkisid ürituse raames koolile täispaketid projekteerimistarkvara õppelitsentse koos õppevaradega.