„Õpilaskodu on mõeldud eelkõige puuduliku vanemliku hoolitsusega riskiperede lastele, et luua neile paremad tingimused koolikohustuse täitmiseks ning võimetekohase põhihariduse omandamiseks," selgitas Puusepp.

 „Lisaks ehitati mänguväljak ja võimlemislinnak, et luua paremad tingimused sportmängude mängimiseks, kooli ja kogu piirkonna sportimistraditsiooni paremaks jätkamiseks.

Projekt aitab parandada kooli arengukeskkonda sportimisvõimaluste avardamise ja vaba aja veetmise võimaluste mitmekesistamise kaudu, mis seni on olnud väga piiratud," lisas Puusepp.

Puusepa sõnul jäi Retla Kooli 1990. aastal alustatud juurdeehitus pooleli rahapuuduse ja laste arvu vähenemise tõttu. Praegune õpilaskodu ehitati välja koolimaja väljaehitamata osasse, millel on eraldi sissekäik ning hoone kolmel korrusel on kokku pinda 473 m². Samas hoones asuvad ka raamatukogu ning kooli söökla, lähedal asub rahvamaja.

Jaanus Roosilehe sõnul asuvad õpilaskodu teisel ja kolmandal korrusel toad õpilastele, kasvatajate tuba ja puhkenurk koos köögiga. „Toad on avarad ja varustatud õpilastele kõige vajalikuga õppimiseks ja puhkuseks. Enamik tubadest on kahekohalised, aga on ka ühekohalisi."

Ruumid on saanud uue planeeringu ja sisustatud rõõmsates toonides mööbliga. „Enne ehitust olid siin ainult välisseinad, põrandad ja paar vaheseina. Ehituse käigus sai soojustatud ja uue kattematerjali ka juurdeehitise soklikorrus," selgitas Roosileht.

 „Õpilaskodu keldrikorrusel saavad kahes suuremas ruumis olema võimalused veeta vaba aega kas lauatennist või piljardit mängides. Kes soovib, võib aga ka muude lauamängudega aega veeta," lisab Roosileht. Õpilaskodu loomine toob kaasa ka kolm uut töökohta. „Õpilaskodus asuvad tööle päevakasvataja juhataja ülesannetes, öökasvataja ja koristaja.

Esimesena Türi valla koolidest on õpilaskodul olemas ka turvakaamerad.

Nii saab kasvataja oma arvutist jälgida kõike, mis toimub kodu puhketubades ja hoonega piirneval õuealal," ütles Roosileht.

Esialgsete andmete kohaselt võivad algaval õppeaastal täituda pooled õpilaskodu kohad.
_________________________________________________________________________

Projekti „Retla kooli arengukeskkonna parandamine ja õpilaskodu" projekteeris Krive Ehitus OÜ, ehitustöid teostas KEKi Ehituse AS.

 Projekti „Retla Kooli arengukeskkonna parandamine ja õpilaskodu ehitus" tööde teostamiseks eraldas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus meetme „Kohalike avalike teenuste arendamine" raames projektile toetuse 306 794.89 eurot, mida rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond. Projekti kogumaksumus on 360 935.17 eurot. Türi valla omaosalus selles projektis on 54 140.28 eurot.