Algul oli inimestele pisut võõrastav, et koguduse pastor on üksiti ka vallavanem, aga sellega harjuti üsna pea. Kas üks amet kippus teist ka segama?

Ei seganud, pigem olid need kaks ametit läbi põimunud. Vahel tuli vallavanemana lahendada vaimulikke küsimusi ja kirikus pöörduti mõnigi kord minu poole vallavanema kompetentsi kuuluvates küsimustes.

Mida loed oma ametiaja suuremateks õnnestumisteks?

Toimiv meeskond, tänu kellele sai edukalt üle elatud majanduslikult rasked ajad. Edukalt eelkõige selles mõttes, et 10 aasta jooksul saadi investeeringuteks erinevatest fondidest täiendavat tulu ligikaudu 2,2 miljonit eurot. Kool, lasteaed, hooldekodu on remonditud. Lisaks sellele sai koostöös Iisaku Elamumajandusega avatud KIK-i rahakraanid ja on alustatud vee- ja kanalisatsioonisüsteemide renoveerimist ning peatselt saab valmis uus hakkepuidukatlamaja. Arvestades meie endi kesiseid võimalusi, pean ma seda märkimisväärseks saavutuseks.

Kas miski jääb kripeldama ka?

Kripeldama ei jää midagi. Arvan, et täites ausalt oma kohustusi, teenisin rahvast parimal moel.

Teatasid juba varakult, et ei kandideeri enam nendel valimistel. Mis oli sellise otsuse langetamisel määrav?

Igale asjale on oma aeg. 10 aastat on piisav, et teatepulk üle anda. Lisaks pean mainima, et vallavanema ametit ei peeta tänuväärseks.

Millised on Su uued väljakutsed - raske uskuda, et jääd rahulikku pensionipõlve veetma?

Just seda ma teen. Kui rahulik see saab olema, on iseküsimus. Kirikutööst vabaks jääva aja püüan täita loomingulise tegevusega.

Mida soovid Iisaku rahvale ametipostilt lahkudes öelda?

Eelkõige suur tänu kõigile, kes mõtte, sõna ja teoga on abiks olnud. Uutele otsustajatele soovin arukust, et realiseerida Iisaku kui põlevkivivalla uusi võimalusi. Suur raha võib ka riidu ajada, seepärast soovin kõigile üksmeelt ja rohkem ligimesearmastust.