Kuna kogu tehnika ostmiseks pidi välja käima üsna arvestatava summa, siis tuli tarnija leidmiseks välja kuulutada vastav hange. Hankel osalesid ka Eesti tuntumad muusikariistade ärid nagu Stanford Music ja AS Music Trading OÜ. Parima pakkumise tegi viimane ning sel suvel saabus Saaremaale suur rekkatäis muusikariistu.

Bänditehnika kogumaksumuseks kujunes 62 510 eurot, millest 90% on nn euroraha ja 10% ulatuses tasuvad projektis osalevad omavalitsused.

Projekti töösse rakendamine on võtnud omajagu aega, ent sellest sügisest algas õppetöö ka Aste klubis.

4. oktoobril käis Kaarma Elu toimetus uudistamas, kuidas harjutamine läheb. Kui kohale jõudsime, oli Aste klubi saal muusikat täis: laval harjutas grupp noormehi projekti muusikajuhi Ain Kivilo käe all trummimängu, saalis häälestasid tüdrukud kitarre ning peagi lisandus klahvpillimängu huvilisi, keda asus juhendama Eva Maria Veitmaa.

Aste põhikooli huvijuhi ja muusikaõpetaja Reet Lõugase sõnul toimuvad harjutused kaks korda nädalas ja huvilisi tuleb tasapisi üha juurde. Kes alguses veidi häbeneb ja ei julge kohe kaasa lüüa, kuulab seda hoolikamalt juhendaja näpunäiteid ning peagi on poiss või tüdruk juba ise pilli taga ja nii see algab.

Sel õhtul oli harjutamas seitse last: Lukreezia Kajak, Helena Leppik, Helena Ellermaa, Yeremy Kajak, Kermo Jano, Gen Martin ja Mark-Erik Seema.

Igal juhul on see tänuväärt ettevõtmine, mis pakub algajale huvilisele suurepäraseid võimalusi pillide tundma õppimiseks, ent annab ka ettekujutuse erinevatest muusikastiilidest ja mänguvõimalustest.

Projekti nimi "Bändikool" viib aga mõtted vägisi sinna, et ehk tuleval kevadel saab Aste koolis juba oma koolibändi saatel tantsida?!

Vaadates kogu seda kuulsate firmamärkidega pillide rodu ja võimendusi koos mikrofonidega tabasin ennast mõttelt: oleks meil omal ajal olnud selline tehnika...

Parimad edusoovid nii noortele muusikahuvilistele kui ka juhendajatele. Kevadel näeme!