Hiljuti jõudsid Ameerikast kohale uued bass-kellad, mida sünnipäevakontserdil ka publikule esitletakse. «Bass-kelli on üldse maailmas väga vähestel kellaansamblitel, sest need on lihtsalt nii kallid. Näiteks Saksamaal ei ole ühtegi komplekti, kuigi ansambleid on seal päris palju,» selgitas Inna Lai.

Bass-kelladel on pehme kõla ja sügav toon, mis meenutab natuke orelit. Kuigi suured bass-kellad kaaluvad 112 kilo, saavad neid mängida ka kleenukesed naisterahvad, sest neid ei ole vaja käes hoida – kellad on postamendil ja neid mängitakse nuiaga.

Campanelli kellakomplekti kasutab mängimiseks mitu kooslust. Lisaks ansamblile endale ka kultuurikeskuses tegutsev noorte käsikellastuudio KellaRing ning Inna Lai ise sooloartistina. Kaheksa aasta jooksul on antud üle 400 kontserdi ja salvestatud on kaks CD-d. «Eelmisel nädalal lõpetasime salvestuse ülemaailmse kellamänguansambli tarbeks. Ameeriklane James Meredith kirjutas virtuaalse teose «Misterium». See teos koosneb 135 osast ja kellamängijad mängivad ükshaaval need osad sisse, kuulates kõrvaklappidest meetrumi, ja seejärel laetakse see internetikeskkonda. Teos valmib juulis 2013. Meie panus oli sellest 30. osa,» sõnas Lai.

Lisaks paljudele esinemistele Eestis on Campanelli korduvalt esinenud välismaal. Kaks korda on esinetud Peterburi Jaani kirikus Venemaal ja korra Jyväskyläs Soomes. Noortestuudio on esinenud Rootsis ja Soomes ning Inna Lai on andnud Saksamaal viis soolokontserti. Dirigendi kinnitusel on vastuvõtt olnud igal pool soe ja sõbralik. «Venemaa publikut on isegi raske iseloomustada. Aplaus kestab seal mitu minutit, hüütakse «Braavo!», tõustakse püsti, pärast kontserti tullakse isiklikult juurde ja tänatakse, kuulajad kirjeldavad oma emotsioone, küsitakse autogrammi, esimest korda minu elus suudeldi mul pärast kontserti tänutäheks kätt,» kirjeldas Lai kontserdijärgseid emotsioone. «Tänavu käisin ka Peterburi raadiojaamas, tutvustasin kellamuusikat ja mängisin otse-eetris ühe loo. Kontserdil oli kohal ka televisioon, kes kogu etteaste salvestas ja pärast mind ka intervjueeris,» lisas ta.

14. märtsil toimuval sünnipäevakontserdil on kavas R. Valgre, G. Milleri, A. Piazzolla, S. T. Nelsoni, A. Hatšaturjani jt heliloojate teosed. On kutsutud külalisesinejaid ja kuulata saab ka soolomängu. Järgmisel nädalal tähistab sünnipäeva ka käsikellastuudio KellaRing. Kontsert toimub laupäeval, 16. märtsil kell 15 Nõmme kultuurikeskuses ja on samuti tasuta.