Ühes Vivacoloriga pöörati sel aastal Teeme Ära talgute eel tähelepanu kodudesse, keldritesse ja garaažidesse seisma jäänud kasutuskõlblikele värvijääkidele, mis alatasa jalgu jäädes meenutavad juba tehtud remonti ning valesti käideldes võivad põhjustada ka ohtu keskkonnale. Seetõttu kutsuti inimesi üles kasutuskõlblikke värvijääke kokku koguma ning heategevuslikul eesmärgil Eestimaa kodutute loomade varjupaikadesse ja Tallinna Loomaaeda tooma, et üheskoos talgupäeval kogutud värvidega üle võõbata hooned, kus elavad loomad ning ruumid, kus toimetavad nende hooldajad.

Selle tulemusel andsidki enam kui 30 vabatahtlikku tänasel talgupäeval loomaaias oma panuse, puhastades loomade aedikute metallpiirdeid ja tehes värvimistöid siseruumides.

Talgupäeva üks juhte Signe Kalgan ütles, et värvide kogumisaktsioon enne talgupäeva oli üsna viljakas: "Inimesed tõid kokku 30-40 purki erinevas suuruses värvipurki. Kuigi vihma tõttu täna plaanitud aedikute värvimiseni ei jõudnud, tegime värvimistöid ühes siseruumis. Aedikute värvimiseks on loomaaial kavas korraldada järeltalgud."

Kuidas talgupäeval töö käis, vaata videost.