Savisaar küsib: "Kuidas saab IRL-i esimees ja kaitseminister Reinsalu arutada oma kolleegidega maailmas piraatidevastase võitlusega seotud küsimusi, milles Eesti on olnud aktiivne, kui tema koduerakond peab sobivaimaks kandidaadiks pealinna meeritoolile piraatlusega seostatavat inimest?"

Lisaks usub Savisaar, et Vaher ei saa edendada rahvusvahelist politseikoostööd, kui tema koduerakonnas varjab end rahvusvaheline tagaotsitav. "Vaheri väited, et Venemaa on kuidagi Interpolile päitsed pähe pannud, pole muidugi tõsiseltvõetavad ning kahjustavad rängalt Eesti riigi mainet ja koostööd õiguskaitse valdkonnas. Interpol on kindlasti oma otsustes sõltumatu mistahes riigist ning lähtub faktidest ja tõenditest," sõnas Vaher.

Interpoli kodulehele ilmus eile, kaks päeva enne kohalike valimisi Eestis, Eerik-Niiles Krossi tagaotsimise kuulutus.

Kuulutuse kohaselt otsivad Krossi taga Venemaa võimud seoses piraatluse korraldamisega.

Venemaa võimud proovisid varem korduvalt kuulutada Krossi interpoli kaudu tagaotsitavaks, sest ta olevat seotud kaubalaev Arctic Sea kummalise kaaperdamislooga. Kross on kõiki süüdistusi eitanud.

Eerik-Niiles Krossi sõnul pole selles, et vene luureteenistus üritab teda diskrediteerida, midagi uut. "Eile suutsid venelased sokutada Interpoli kodulehele järjekordse tagaotsimise taotluse. Mulle teadaolevalt Eesti vastavad ametiasutused tegelevad venelaste manipulatsiooni menetlemisega. Viimane Interpoli ametlik seisukoht on, et tegu on ühemõtteliselt poliitiliselt motiveeritud taotlusega," sõnas Kross.