Kogu kooliaja Kehra gümnaasiumis õppinud Pille Raadik on lapsest peale tegelenud spordiga – treeningutel hakkas käima 1. klassis, põhiliselt tegeles korvpalli ja karatega.

„Nendel aladel suvel midagi ei toimu, kuid mina tahtsin ka suvel tegutseda..Soovisin midagi saavutada, kusagile jõuda, neis alades ei näinud ma väljundit. Siis läksingi Ivo Mustimetsa juurde jalgpallitrenni ja tundub, et tegin õige valiku,“ räägib ta.

Pärast karjääri Eestis liitus ta 2011. aastal Ahvenamaal asuva Soome ühe tippklubiga Aland United ning sellest ajast peale veedab Pille Raadik suurema osa aastast ehk 10 kuud Soomes, Eestis elab vaid 2 kuud.

Möödunud aastal tuli Aland United Soome meistriks. See andis võimaluse sel aastal osaleda ka Euroopa Champions liigas, kuid sealt eelringist edasi ei õnnestunud pääseda. Tänavu sai Ahvenamaa naiskond Soome meistrivõistlustel hõbemedali.

„Mulle meeldib, et saan tegeleda sellega, mis mind huvitab ja Soomes saan seda teha süvenenult. Eestis nii professionaalselt jalgpalli mängida ei saa, sest siin teevad naised seda täiskohaga töö kõrvalt,“ märgib Pille Raadik, kes teenib Ahvenamaal siiski aeg-ajalt ka lisa, käib ühes hasartmängufirmas kontoritööl.

Pärast kahte hooaega Soome ühes tippklubis soovib Pille Raadik pääseda mängima Rootsi meistriliigasse, kus on tase veel kõrgem: „Olen 27aastane. Öeldakse, et see on jalgpalluri jaoks parim vanus. Praegu tahan sellega edasi tegeleda, sest tänavu tundsin, et arenen veel kõvasti.“

Pille Raadik ei välista, et pärast tippspordiga lõpparve tegemist naaseb Kehrasse: „Mulle pole kunagi meeldinud suurlinnad. Kehra on piisavalt nii suur kui väike, tean siin paljusid, siin on tublid ja töökad inimesed.“

Loe pikemalt 19. novembri Sõnumitoojast.