Pühapäeval linastus hasartmängusõltuvust käsitlev „Deemonid", mis on ekraanil ka sel teisipäeval ja kolmapäeval. Kinomehaanik Hans Veimann rääkis, et selle filmi vastu oli huvi ootamatult kasin. Esimene seanss jäi sootuks ära, järgmise kolme seansi jooksul käis vaid 24 vaatajat.

Filmikriitik Tiit Tuumalu kirjutas Postimehes, et "Deemonid" asetub ühte ritta sotsiaalseid probleeme kajastavate Eesti filmidega ("Klass", "Surnuaiavahi tütar"), kuid seda peab ta neist kõige tugevamaks ja soovitab vaadata.

Järgmisel nädalal annab põhjuse kinno tulla Heleri Saariku draama „Kõik muusikud on kaabakad".

Kõik uued kodumaised filmid jõuavad vaatajateni digitaalse blu-ray süsteemi abil, mis tähendab head tehnilist kvaliteeti.

"Deemonid" ja hasartmängusõltuvus

 „Deemonid" on tragikoomiline lugu valedest ja hingelisest põrgust, mille kolm „täiesti normaalset" inimest endale ja oma lähedastele läbi hasartmängu üles ehitavad. Ja seda parimate kavatsustega.

See film on katse vaadata hasartmänge ja kasiinot hasartmängusõltlase vaatepunktist - läbi kolme väga erineva inimese loo: Joko on 30-ndates ideekirjutaja reklaamibüroos, Reeda eluaegne pedagoog ja matemaatikaõpetaja ning Ants -santehnika laojuhataja. See on lugu inimestest meie kõrval.

Ja valedest, mida tehakse õilsa eesmärgi nimel ja mille abil ehitatakse üles vaimne ja hingeline põrgu endale ja lähedastele.

Filmi stenaristid on Ain Mäeots ja Toomas Tilk (Tommyboy), operaator Elen Lotman, kunstnik Tiiu-Ann Pello, monteerija Tambet Tasuja, produtsent on Anneli Ahven ja tootja Kopli Kinokompanii.

Filmis mängivad Tambet Tuisk, Ene Järvis, Ain Lutsepp, Evelin Võigemast, Mait Malmsten, Eva Püssa, Kaia Skoblov, Liina Tennossaar, Peeter Oja.

„Deemonid" on juba linastunud Montreali filmifestivalil, mis on ainuke A-klassi festival Põhja-Ameerikas ja sai seal sooja vastuvõtu osaliseks. Filmi teema - kasiinosõltuvus ja sellega toimetulek - on väga rahvusvaheline teema. Samuti valiti „Deemonid" Helsingi festivalile, mis on üks Euroopa huvitavamaid ja erilisemaid filmifestivale ning ees on veel üks festival.