Meistergiid Elina Aro tegi ettekande teenusdisainist giidi töös. Osalejad said põnevast ettekandest palju inspireerivaid mõtteid giiditeenuse edasiarendamiseks olemasolevat ajaloolist külastuskeskkonda, ajalugu ja riietust ära kasutades ning positiivseid lisaüllatusi lisades.

Uudiseid Sangaste Rukkikülast tõi Kati Velner, osalejaid rõõmustas  Sangaste lossi juhataja Rein Oru teade, et kevadel avab uksed nüüd juba renoveeritud magamistubadega Sangaste lossi hotell ja restoran ning ka tavakülastajad on endiselt oodatud. Üha arenevast Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsioonist tegi kõlava ettekande muuseumi arendusjuht Valdeko Nielson ning Tehvandi Spordikeskuse juht Alar Arukuusk tutvustas Tehvandi ja Kääriku  Spordikomplekside arendamise plaane.

Giidide päeva peakorraldaja Meeli Palujõe sõnul jäädi üritusega rahule: „Infot saadi palju ning kõiki rõõmustasid head uudised Isamaalise muuseumi, Sangaste lossi ja Tehvandi spordikompleksi arengutest".

Pühapäeval oli külalistel võimalus Valgamaaga tutvumiseks valida kahe ekskursiooni- Valga külastuse ning Otepää-Hellenurme piirkonnas ringsõidu vahel. Üllatavalt populaarseks osutus Valga ekskursioon, kuhu osalejaid kogunes ligi neli korda rohkem. Üks korraldajatest ning Valga ekskursioonil külalisi saatnud Valgamaa giid Külliki Pika sõnul oli giidide rühm väga tore, aktiivne ja uudishimulik, kes ekskursioonil küsisid palju ning tundsid aktiivset huvi piirkonna vastu. „Valga linn võttis külalisi pilves ilmast hoolimata positiivsete üllatustega vastu ning Sangaste Rukkimaja oleks võimaluse korral leivapallidest ja koduleivast tühjaks ostetud" kirjeldas ta.

Eesti giidide kokkutulek sai teoks tänu Eesti Giidide Liidu, Võrumaa giidide ühingu eestvedaja Meeli Palujõe, Valgamaa giidide Külliki Pikk ja Kalev Lõhmuse, turismispetsialistide Sille Roometsa, Lea Ilp ja Kadi Ploom ning Valgamaa turismiettevõtete koostööle.

„Usun, et Eesti giidid said ülevaate ja palju positiivseid uudiseid Valgamaalt endaga kaasa. " sõnas SA Valgamaa Arenguagentuuri projektikoordinaator Sille Roomets. „Infovahetuse ja koostöö mõttes võiks taolist üritust Valgamaal tegelikult vähemalt igal teisel aastal korraldada. Eeldades, et meil oleks siis ka midagi uut pakkuda kogu aeg."