Vaivara abivallavanema arvates on tuuleparkide rajajate huvi valla vastu küllalt suur. „Meie valla teeb selles valdkonnas atraktiivseks nii paiknemine Soome lahe kaldal, suhteliselt hõre asustus, kui ka kõrgepingeliinide olemasolu, mille eraldi rajamine oleks kindlasti kallis lõbu. Kohapeal on asja uurimas käinud mitmed arendajad - lisaks Sõnajalgade ettevõttele, kellel on Ida-Virumaal momendil käsil ka teine tuulikupargi arendus - Maidla vallas Aidu karjääris, on Narva karjääri endiste alade vastu huvi tundnud ka Vaivara Wind AS, soovi arendada seal tuuleparki on avaldanud ka Eesti Energia."

Männisalu sõnul on valla elanikkond olnud küll vastu tuuleparkide rajamisele rannikualadele ning avamere tuulepargi rajamisele Narva lahte, kuid endise karjääriala arendusprojekti suhtes vastuseisu pole olnud. „Ilmselt seetõttu, et antud arendus ongi selle maa-ala jaoks kasutusele võtmine parimal võimalikul viisil."

Vaivara valla territooriumi suuruseks on peaaegu 400 ruutkilomeetrit, asustusega on valdavalt kaetud Tallinn-Narva raudteest põhja poole jääv osa. Seetõttu on üldplaneeringuga kehtestatud piirangud tuuleparkide arendamiseks sellised, et tuulepargid ja muu olulise keskkonna mõjuga tegevus jääb valla lõunapoolsesse ossa, sinna, kus inimasustus on hõredam. „Roheline Elekter AS on olnud just selline arendaja, kes on juba algstaadiumist olnud selle arengusuunamisega päri ning meil pole mingeid erimeelsusi selles osas olnud. Praeguseni on meil koostööst nendega väga positiivsed kogemused," rääkis Männisalu.

Roheline Elekter AS nõukogu esimehe Andres Sõnajala kinnitusel räägibki Vaivara valda tuulikupargi rajamise kasuks üldplaneering, mis lubab endistele karjäärialadele teha kuni 500 MW tuulikupargi. Kui palju tuulikuid nad täpselt lõpuks parki planeerivad, on praeguses ettevalmistusstaadiumis vara öelda. See saab selgeks siis, kui keskkonnamõjude hindamise programmiga on lõpule jõutud ning ehitusluba käes. Ehituseni võib kuluda aga veel umbes aasta.

Tänase päeva suurimaks riskiks sellise ettevõtmise jaoks nimetas Sõnajalg poliitilist riski. „Kas Eesti teeb taastuvenergias pöörde, või läheb edasi põlevkiviga keskkonna saastamise teed? Samas nähes, mis toimub praegu Euroopas ja nähes ka Eesti uut suunda, ma arvan, et me oleme õigel ajal õiges kohas," rääkis Roheline Elekter AS nõukogu esimees Andres Sõnajalg.