Märtsikuu Filmiklubi valik langes Hardi Volmeri uusimale mängufilmile "Elavad pildid" seoses Eesti Vabariigi 95. sünnipäevaga, mille eel filmi esilinastus toimus. Ajalooline draama «Elavad pildid» näitab ühe maja elanike lugu läbi 20. sajandi, portreteerides iga ajastut sellele omases filmistiilis. Volmeri sõnul on tegu selles mõttes ainulaadse linateosega, et maailmas pole teada ühtegi teist mängufilmi, milles oleks kasutatud läbi sajandi kulgevat ajastuomast filmistilistikat.

"Sedalaadi film peaks olema nagu sõit Ameerika mägedel, et vahepeal võtab südame alt külmaks, siis paneb rõkkama ja kiljuma ning lõpuks poetad pisara, sest see on hää."
Hardi Volmer, Postimees, 21.02.2013

"Filmi peamine tugevus on suurepärane näitlejate ansambel, võib nautida lausa briljantseid rolle. Ajas vananevat Helmit mängib mitu osalist (Sandra Uusberg, Anu Lamp, Ita Ever), selle trio esituses tuleb välja ajas ja oludes muutuva inimese teisenev käitumine. Näiteks karmi Siberi asumiselt naasnud Helmi (Anu Lamp), kelles võib aimata otse karakteerset muutust. Ega Juliust mängiv trio (Priit Võigemast, Tõnu Oja, Aarne Üksküla) Helmi kehastajatele alla jää, ühtviisi veetlevalt vaadeldavad on nemadki. Ja duett Anu Lambi ja Tõnu Oja esituses on lihtsalt maailma tasemel, mis kinnitab vana tõdemust, et head filminäitlejad tulevad ikka draamalavalaudadelt."
Tarmo Teder, Sirp, 21.02.2013

"Elavad pildid"
Režissöör Hardi Volmer, stsenaristid Peep Pedmanson ja Hardi Volmer.
Osades Sandra Uusberg, Priit Võigemast, Anu Lamp, Tõnu Oja, Ita Ever, Aarne Üksküla, Ain Mäeots, Hendrik Toompere jr jr, Marika Vaarik, Peeter Oja jpt.

Filmi peategelane Helmi sünnib parun von Strandmanni majja Tallinna vanalinnas aastal 1908. Selles majas ta rõõmustab ja kannatab, ihaleb ja pettub. Siin kasvab ta üles koos noorhärra Erikuga ning  ootab oma suure armastuse õitselepuhkemist. Sama maja allkorrusel elab kinomehaanik Julius, kes ei ole Helmi suhtes sugugi ükskõikne.
Loomulikult ulatuvad majja ka ajaloo suured sündmused. Parketti tallavad nii sõdurikirsad kui härraste lakksaapad, majja mahub inimsaatusi kaugelt ja lähedalt, omi ja võõraid. Helmi kodu jõuab olla kord saksa salong, kord revolutsioonimuuseum, kord töölisklassi ühiskortergi. Vabaduse saabudes hakkavad maja ümber sebima kinnisvarasulid. Heitlikes aegades püsivad muutumatuna vaid kinosaal, mis elavaid pilte ekraanile paiskab, ning Juliuse vaikne armastus Helmi vastu.

Filmiklubi saab alguse 2. märtsil kell 18:00 Kärdla Kultuurikeskuses.
Kinopilet eelmüügist 2,00 €, kohapeal 2,50 € (eelmüük: kino@hiiumaa.ee, tel. +372 5303 8128).

MTÜ Hiiumaa Kino on 2013. aasta jaanuaris loodud ühing, mille põhieesmärkideks on Hiiumaa kinokultuuri taaselustamine ja arendamine, filmikunsti propageerimine ja populariseerimine ning kultuurielu arendamine.