Marianne Õun
pisut pelgas, et ehk veedavad inimesed aega väljas ega taha siseruumides toimuvale üritusele tulla. Kuid õnneks läks teisiti - poliitikuga kohtujaid oli saal täis.

Eiki Nestor rääkis, et on Tallinna poiss, kes kogu elu pealinnas elanud ja kel tänagi kodu Kalamajas. Aga teine kodu, mis veelgi südamelähedasem, on Nestorite perel Hiiumaal Emmastes.  Seal veedab ta enamiku oma vabast ajast ja seal käivad meelsasti ka tema täiskasvanud pojad. Lastest rääkides - kogu suguvõsas on aastakümneid sündinud vaid poisid, viimane tütarlaps jäävat saja aasta tagusesse aega. Kuid nüüd, kui üks meessoost lapselaps juba olemas, ootab vanaisa Eiki oma teist lapselast, kes pidavat olema tüdruk.

Eiki Nestor on elukutselt autoinsener, ta on lõpetanud nn Rauakooli (Tallinna Polütehnilise Instituudi, tänase Tallinna Tehnikaülikooli) ja saanud diplomi, millel erialaks märgitud mehaanikainsener autotranspordi erialal. Kurioosne on aga see, et autoinseneril puudub autojuhiluba. Noorena liiklusohutuse alal tegev olles istus ta kord rooli taha, kuigi luba polnud - vaja oli hädasolijale appi kiirustada. Kõik läks hästi, kuid juhtunu tuli välja ja pahandus oli suur. Eiki Nestor aga lubas, et ei istu enam kunagi ise rooli. Ja polegi istunud. Kui paljud Riigikogu liikmed räägivad ühistranspordi kasulikkusest vaid kauneid sõnu, siis Nestor tõepoolest sõidab igapäevaselt trammide, trollide ja bussidega. Taksot kasutab vaid hädaolukorras, kui tõesti väga kiire.

Poliitikasse kutsus Nestori Marju Lauristin. Mees on kuulunud kogu aeg samasse parteisse, mis kandis alguses Mõõdukate, kuid täna, pärast teiste parteidega ühinemist, Eesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nime. Poliitikast rääkis Riigikogu liige õhtu jooksul võrdlemisi vähe. Küll aga kinnitas viimase aja skandaalidest õhutatud küsimustele vastates, et tema partei saab tulu ennekõike liikmemaksudest. Ta ise maksab liikmemaksu regulaarselt ja korrektselt ning nii teeb ka enamik kaaslastest. Veel rõhutas ta, et püüab valikuid tehes ja otsustades alati kuulata oma südametunnistust ja juhinduda isiklikest tõekspidamistest.

Eiki Nestor suutis Huvitavate Kohtumiste Klubi õhtul osalejaid oma selge ja arusaadava jutuga köita, tema mõnus huumor ning lihtne ja rahulik olek võlusid Kiisa publikut.