Miks ta aga matemaatikat õppima läks - põhjus on lihtne: muud ta ei olevat osanud - ja kui keskkoolis õppides väga kiireks läks ja midagi pidi õppimata jätma, oli see aine just matemaatika, kuna sellega probleeme ei olnud.

Sestap oligi Ellel endal noore õpetajana koolis kõige raskem mõista, kuidas lapsed küll matemaatikast aru ei saa. See jällegi pani teda otsima erinevaid viise, kuidas seletada nii, et arusaamine lõpuks tuleks.

Lisaks matemaatika- ja füüsikaõpetaja magistrikraadile omandas Elle viis-kuus aastat tagasi Tallinna Ülikoolis haridusmagistri kraadi pedagoogilise nõustamise erialal ja töötab paari päeva õhtul nädalas õppejõuna Tallinna Tehnikaülikooli eelõppe osakonnas.

Isegi enam rõõmu kui kontrolltööde tulemused, valmistab kolm lendu klassijuhatajana keskkooli lõpuni viinud kauaaegsele õpetajale see, kui ta on meelde jäänud ja kui teda meeles peetakse, kui endised õpilased külla tulevad, ukse vahelt sisse piiluvad, räägivad, et neil on kõik hästi, ja uurivad, kuidas õpetajal elu läheb.

Meelehärmi põhjustab aga, et üha rohkem ja rohkem on selliseid lapsi, kes juba kuuendas klassis ei ole üldse huvitatud oma tulemusest - sain kahe - ja mis siis. See kõik saab kodust alguse, tavaliselt katkisest kodust ja siis on nii raske panna lapsele negatiivset hinnet, kui tead kodust olukorda.

Elle annab tunde 6., 11. ja 12. klassis, möödunud aastal pälvis ta aasta õpetaja tiitli.

KOLLEEGID ELLEST

Elle on rahulik ja loov õpetaja, nõudmistes täpne ja järjekindel. Tundideks valmistub ta väga põhjalikult, need on sisutihedad ning innustavad õpilasi matemaatiliselt mõtlema ja tegutsema. Ta jõuab tegeleda iga õpilasega ja on aineõpetajana väga hinnatud. Vaatamata suurele koormusele, jõuab ta anda järelaitamistunde lisaõpetust vajavatele Saue lastele. Tänu temale on paljud matemaatika riigieksami hästi sooritanud ja kõrgkoolidesse eelarvelisele kohale õppima asunud. Õpilased ja kolleegid väärtustavad tema oskust nautida oma tööd ning hindavad tema mõistvat meelt. Ta täiendab end pidevalt ainealaselt ja on kursis uuemate õppemeetoditega.

Kolleegina on Elle sõbralik ja abivalmis, eriti võlub tema optimism. Tema arvamusega arvestatakse, tihti küsitakse temalt nõu. Ta talub hästi pinget, jäädes alati rõõmsameelseks ja usaldusväärseks. Ta on palju lugenud ja reisinud, laia silmaringiga.