Koolimaja. Õpetajad ja lapsed sagivad lipuvarda juures, sest lipp on vaja ju heisata nii piduliku päeva puhul, kui seda on emadepäev. Sisenedes saali saan aimu ja kinnitust veelgi, see hea ja ilus traditsioon ei ole õnneks mitte kuhugi kadunud. Maitsekalt kaunistatud saal, viimaseid proove tegevad lapsed, vaikselt ja pidulikult saabuvad emad koos toetava perekonnaga. Peagi täitub koolisaal rahvaga. Veel natuke aega ja algabki kontsert.

Kontsert. Lasteaialapsed, koolilapsed ja mõned täiskasvanud pakuvad kontserdi näol elamuse, mis on uudne ja mõnusat sisetunnet pakkuv. Kontserdil on seekord suur rõhk laste pillimängul, lauludel ja luuletustel. Kontserdi ajal saab sõna vallavanem, kellel natuke nukravõitu kõne. Kuid siiski lootusrikas. Nimelt kutsub ta inimesi väärtustama peret ja veel ütleb ta, et niikaua kui meil on emasid, on meil lapsi. Seeläbi on meil ka vald ja kool. Loodan ja usun, et tal on õigus.

Kontserdil kuulutatakse välja Käru valla aasta ema, kelleks on raamatukogu juhataja Ilme Säde. Ilme on nelja täiskasvanud lapse ema ja kuue lapselapse vanaema. Ilme lõpetas eelmise aasta kevadel Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia, valiti eelmisel aastal Raplamaa parimaks raamatukogu-hoidjaks ning olnud aktiivne nii valla-volikogu liikmena kui ka kaasalööjana erinevatel kultuuri- ja spordisündmustel. Palju õnne talle ja minu meelest on see igati väärikas valik.

Traditsiooniliselt lõpeb kontsert ühislauluga „Ütle, ütle mulle sa" ning laulmise ajal saavad emad tähtsa päeva mälestuseks roosiõie.

Tänan kõiki, kes andsid oma panuse selle kontserdi õnnestumiseks ning soovin häid mõtteid ja kõike head edaspidiseks.

Emadepäeva kontserdil astusid mitme toreda laulu ja luuletusega üles 1. klassi õpilased.