Saunakompleksi peale jääv spordisaal koos paari väiksema võimlemisruumiga jääb esmajärjekorras Nõmme lasteaia- ja koolilaste kasutada, kuid sinna on oodatud kõik Nõmmel sporti harrastavad inimesed.

Järgmise aasta sügiseks saab valmis ka hoone ümbruses olev park, lisaks parkimiskohad, kõnniteed ning nii sauna kui ka spordihoone toimimiseks vajalikud kommunikatsioonid. Valmib ka Nõmme loodusmaja jaoks kauaoodatud õuesõppe paviljon, millest on rõõmu kindlasti kõigile Nõmme lasteasutuste lastele.

Valdeku 13 kompleksi rahastatakse linnaeelarvest saunade programmi raames. Kuna kogu kompleks oleks sauna jaoks olnud liiga suur, siis laiendati funktsioone, et sellest saaks ka kaasaegne sotsiaalkeskus ehk moodsamas tähenduses põlvkondade maja.

Endine kool saab uue otstarbe

Järgmisel aastal alustame vana koolihoone renoveerimist, seal leiavad uue sihtotstarbe kõik neli korrust. Kuigi suurem osa majast läheb Nõmme sotsiaalkeskuse käsutusse, leian, et meeldivam on uut ja ümberehitatavat maja nimetada põlvkondade majaks, sest sinna majja on oodatud kõik inimesed, sõltumata oma vanusest või mõnest eri- või omapärast.

Maja keldrikorrus, esimene korrus ja pool teisest korrusest saavad olema põlvkondade maja ruumid. Nendel korrustel on ruumi nii puutöökoja, kangastelgede, massaaži, juuksuri, õppeköögi-kohviku kui ka suure tegelussaali jaoks nii sotsiaalkeskuses käijate kui ka puuetega inimeste jaoks. Esimene korrus hõlmab erinevaid ruume kõikvõimalikeks tegevusteks. Lisaks jääb esimesele korrusele sissepääs linnaosavalitsuse haldushoonesse, mille fuajees paiknevad kahe infosaalitöötaja töökohad ja arhitekti kabinet. Poole teisest korrusest hõlmab lasteja noortekeskus, mis arvestab ka puuetega laste ja noortega. Korrusel on ka multifunktsionaalne saal, mis mahutab umbes 130 inimest, et korraldada erinevaid linnaosa üritusi. Saalis hakkab koos käima ka linnaosa halduskogu. Pool korrusest läheb sotsiaalhoolekande osakonna käsutusse, mis näeb ette, et osakonna 19 spetsialisti hakkavad kliendi huvidest lähtuvalt tööle üksikkabinettides, nagu seda kaasaegsed sotsiaaltöö nõuded ette näevad. Kolmandale korrusele tulevad linnaosavalitsuse ülejäänud 19 ametniku tööruumid, millest enamiku moodustab 11 inimesega linnamajanduse osakond. Hoone koos haljastusega valmib 2014. aasta jõuludeks.