Energiajoogid sisaldavad suurtes annustes kofeiini, tauriini, vitamiine, taimseid preparaate ja suhkruid või suhkruasendajaid.

Kofeiinikogus energiajookides on kordades suurem, kui tassis kohvis, mis võib tarbijas tekitada seetõttu suure üledoosi ning sellest tulenevaid tervisehäireid. Kofeiini taluvus on väga individuaalne ja seda taluvad paremini need, kes on aastaid olnud suured kohvijoojad. Samas on aga kohvi ja energiajookide kofeiinisisaldus väga erinev. Kui suur tass kodus tehtud kohvi sisaldab kuni 100 mg kofeiini ja kohvikus kuni 150 mg, siis energiajoogis on kofeiini pudeli või purgi kohta kuni 500 mg. On leitud, et mõistlik kofeiinikogus ei tohiks aga ületada 100 mg päevas või 2,5 mg kehakaalu kilogrammi kohta päevas.

Mürgistusteabekeskuse andmetel on sage ja suures koguses energiajoogi tarbimine tekitanud hingamiselundkonna häireid, agitatsiooni, aga ka südamepuudulikkust, vererõhu kõrgenemist jne. Lastel põhjustavad need samuti spetsiifilisi terviseseisundeid nagu tähelepanuhäired, hüperaktiivsus, söömishäired, diabeet ning kardinaalseid häireid.

Loe pikemalt 15. detsembri Põlvamaa ajalehest Koit.