„Kohustame Teid lõpetama lepingu rikkumise viivitamatult, teavitama kliente, et tüüptingimuste muudatused on tühised, avaldama vastava teabe oma kodulehel alates käesoleva e-kirja kättesaamisest järgneval tööpäeval, kirjutas keskkonnaameti jäätmehoolde osakonna juhataja Kertu Tiit­so. „Juhul kui Ragn-Sells AS ei lõpeta lepingu rikkumist, rakendame leppetrahvi vastavalt poolte vahel sõlmitud lepingule,” seisis keskkonnaameti kirjas.

Prügifirma selgituse järgi pole uute tüüptingimuse näol tegemist tallinlaste kiusamiseks mõeldud trikiga, vaid lepingu aluseid on muudetud ühtmoodi kogu riigis. Pealegi vajavad Tallinna tüüptingimuste muudatused keskkonnaametiga kooskõlastamist üksnes Nõmme linnaosa puhul. Teistes linnaosades hakkavad uued reeglid kehtima ilma linna heakskiiduta.

„Kui Nõmme puhul uusi tingimusi ei kinnitata, kehtivad edasi vanad,” lausus Ragn-Sellsi Põhja regiooni juht Priit Sipelgas. „Lähtume sellest, et kõrgemad aktid on ülemuslikud, mis tähendab, et kui Tallinna jäätmehoolduseeskiri erineb mõnedes punktides meie tüüptingimustest, siis tuleb lähtuda linna eeskirjast. Me ei hakka igale omavalitsusele oma tüüptingimusi tegema.”